TSK açıklama yaptı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından S-70 Skorsky tipi askeri helikopterin Giresun'da düşmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 7 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı..

TSK açıklama yaptı
TSK açıklama yaptı Admin
Advert

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama şu şekilde:

"05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Skorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

TSK Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Açıklama Helikopter Kazası
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg