Helikopter kazası şehitlerine hüzünlü veda

Alucra'nın Tohumluk Köyü yakınlarına düşen askeri helikopterden sağ kurtulamayan asker ve sivil 7 kişinin cenazeleri, yapılan merasimden sonra memleketlerine gönderildi.

Helikopter kazası şehitlerine hüzünlü veda
Helikopter kazası şehitlerine hüzünlü veda Admin
Advert

Dün akşam saatlerinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, eşi Nihal Şahin, Pilot Yarbay Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara için Ordu-Giresun Havalimanı’nda tören düzenlendi.

GENELKURMAY BAŞKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCILARI KATILDI

Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, milletvekilleri, kuvvet komutanları, şehitlerin yakınları ve çalışma arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin özgeçmişinin okunmasının ardından Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral dua okuttu. Duanın ardından şehitlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Hem babası Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin'i, hem de annesi Nihal Şahin'i kaybeden Pelin Şahin, asker selamı verdı, "İkinizi de kaybettim" diyerek ağladı.

Şehitler daha sonra iki özel uçakla toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

2 YARALI DA GATA'YA SEVKEDİLDİ

Giresun'un Alucra ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu yaralanan ve Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Jandarma Astsubay Üstçavuş Cemalettin Çoban ile Jandarma Uzman Çavuş Adem Kara, ambulans uçakla Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edildi.

Kazada yaralananlardan, aralarında Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğan'ın da bulunduğu 5 kişi daha önce GATA'ya sevk edilmişti. 2 askerin de gönderilmesiyle GATA'ya sevk edilenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Helikopter kazasında yaralananlardan sadece Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir Sivas'ta tedavi görüyor.

Hakan KABAHASANOĞLU-Osman ŞİŞKO/ GÜLYALI (Ordu),(DHA)

Giresun Helikopter Şehitler Cenaze
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg