Folderesi Vadisi yeni cazibe merkezi olacak

Vakfıkebir ve Tonya ilçelerinde protokol ve halkın katılımıyla bayramlaşma törenleri düzenlendi.

Folderesi Vadisi yeni cazibe merkezi olacak
Folderesi Vadisi yeni cazibe merkezi olacak Admin
Advert

Trabzon'un Vakfıkebir ve Tonya ilçelerinde protokol ve halkın katılımıyla bayramlaşma törenleri düzenlendi. Bayramlaşma törenlerine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ile Salih Cora da katıldı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Vakfıkebir ve Tonya’daki bayramlaşma törenlinde yaptığı konuşmada: “Allah’ın izniyle ülkemizde güzel hizmetler yapıyoruz. Ülkemize güzel hizmetler yaptıkça, memleketimize de güzel hizmetler yapıyoruz. Trabzon’a güzel hizmetler yaptık mı bundan hem Vakfıkebir hem de Tonya’da istifade etmektedir. Biz, Trabzon’da beş milletvekiliyle beraber Sayın Bakan’ımızla bir ve beraber çalışıyoruz. Bu bölgeden de iki milletvekiliyiz. Gerek Vakfıkebir gerekse Tonya ilçelerimize güzel hizmetler yaptık. Milletvekilimiz Muhammet Bey’le çok somut bir adım attık. Tonya-Kürtün yolunu Karayolları ağına aldırdık. Tonya-Kürtün yolunun Karayolları ağına alınması Tonya’nın arkayla buluşması demektir. Gümüşhane ile kucaklaşması demektir. Tonya’nın nefes alması, Tonya’nın dışa açılması demektir. Tonya Folderesi’ne yapılacak olan 85 milyon TL’lik proje yatırım programına alındı. İlk etapta 35 milyon liralık bölümü ihale ediliyor. İnşallah gölet projeleriyle, ıslah projeleriyle beraber bu bölgede çok güzel seyir alanları olacak. Bu vesile ile Folderesi’ni hem turizme kazandırmak hem de ayrı bir yönünü ortaya çıkarmış olacağız.” şeklinde konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise “Göreve başlayalı 6 ay oldu. Bu altı ayı da dolu dolu geçirdik. Elimizden geldiğince bu sürede hem Büyükliman Havzası’na hem Trabzon’umuza neler yapılabilir bunlarla alakalı projeleri hep birlikte takip ediyoruz. Bundan sonra da takip etmeye devam edeceğiz. Vakfıkebir-Tonya-Erikbeli-Kürtün yolunun Karayolları ağına alınması bu bölge açısından sevindirici bir olaydır. Yine Tonya ile Vakfıkebir ilçelerimiz iç içe. Özellikle Folderesi Vadisi’ni bir cazibe merkezi hâline getirebilmek, özellikte turizmi bu bölgeye çekebilmemiz için dere ıslahının bir an önce yapılması lazım. İnsanlarımızın oralarda gezip dolaşabileceği, boş zamanlarını geçirebileceği bir yer hâline getirmemiz lazım. Bu konuyla alakalı da çalışmalar yapıyoruz. Değerli milletvekili arkadaşlarımızla bakanlarımızı ziyaret ediyoruz. Bir hafta önce Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı’mız Veysel Eroğlu’nu ziyaret ettik. Sayın Bakan’ımız bizi görünce ‘Folderesi için ne istiyorsanız göndereceğiz, hiç merak etmeyin.’ dedi. Bu bizim için çok önemli bir gelişmedir. İnşallah hem Vakfıkebir, Tonya, Beşikdüzü, Şalpazarı, Çarşıbaşı hem de Trabzon’umuza en güzel şekilde hizmet edeceğiz.” diye konuştu.

Vakfıkebir’deki bayramlaşma töreninde ayrıca Belediye Başkanı Muhammet Balta ile İlçe Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Tonya’daki bayramlaşma töreninde ise Belediye Başkanı Osman Beşel ile İlçe Kaymakamı Halit Mengi de birer konuşma yaparak halkın bayramını kutladılar.

Günebakış - Hasan BAHADIR 

Vakfıkebir Folderesi Av. Salih Cora Muhammet Balta
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg