Şalpazarı'nı sel vurdu

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kabusu olan sel bu defa Şalpazarı'nda etkili oldu. Birçok mahallede heyelan meydana geldi.

Şalpazarı'nı sel vurdu
Şalpazarı'nı sel vurdu Admin
Advert

Yolların göçüp, evlerin taşkınlara uğradığı felakette, ilçe halkı maddi zarara uğradı. 

Doğu Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına alan sağanak yağış Trabzon’un birçok yerinde heyelan olaylarına sebep oldu. Trabzon’un Şalpazarı ilçesi dün akşam saatlerinde etkili olan yağıştan ciddi şekilde etkilendi. İlçenin Geyikli Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallesinde heyelan olayı yaşanırken önemli ölçüde maddi hasar meydana geldi. İlçede ayrıca Acısu ve Çamlıca mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede de heyelan olayı meydana geldi.

Ana yolu trafiğe kapanan Acısu Mahallesi’ne Trabzon Büyükşehir Belediyesi 30 iş makinesi ile müdahale etti. Öte yandan başta Geyikli olmak üzere Şalpazarı’nda heyelan olaylarının yaşandığı bölgelere Büyükşehir Belediyesi'nün müdahalesi devam ediyor.

Fotoğraf: 61Saat

Gümrükçüoğlu: Çalışmalar bitene kadar iş makinaları buradan çıkmayacak

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile birlikte Şalpazarı’nda heyelan olaylarının yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Heyelan olaylarından en çok Şalpazarı ilçemiz etkilenmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak Şalpazarı’mızın tüm mahallelerine müdahale etmiş durumdayız. Geyikli, Çamlıca, Acısu, Simenli ve Sütpınar mahallelerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Tüm çalışmalar tamamlanana kadar iş makinelerimiz buradan çıkmayacaktır. Sonrasında da istinat duvarı gibi, menfez gibi gerekli olan tüm çalışmalar çok kısa sürede yerine getirilerek heyelanın izleri ortadan kaldırılacaktır. Trabzon’umuzda önceki günlerde heyelan olaylarının yaşandığı bölgelerde de çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmalarımızı başta Karayollarımız ve DSİ olmak üzere ilgili kamu kurumlarımızla birlikte sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

Gümrükçüoğlu, maddi hasarın kısa zamanda tamir edileceğini ifade ederken Doğancı Mahallesi’nde kaza sonucu yaşanan ölüm hadisesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. İlçenin Doğancı Mahallesi’nde yaşayan 76 yaşındaki İfakat Çoban evinin önünde temizlik yapmak isterken ayağının kayması neticesinde düşerek kafasını taşa çarparak hayatını kaybettiğini öğrendiklerini söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Merhume annemize Allah’tan (c.c.) rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Trabzon Şalpazarı Sel Heyelan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Yücel Yavuz Refik Kurukız
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg