MOBİAD Başkakan’a teşekkür etti

Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Alper Bektaş, Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Yeni Ekonomi ve teşvik paketiyle ilgili basın bildirisi yayımladı.

MOBİAD Başkakan’a teşekkür etti
MOBİAD Başkakan’a teşekkür etti Admin
Advert

Türkiye’de ekonominin canlanması adına atılan adımlardan dolayı Başbakan Binali Yıldırım ve ekibine teşekkür eden Başkan Alper Bektaş, yeni ekonomi paketi ve teşvik sisteminin Türkiye’nin rekabet gücünü artıracağını belirterek şunları söyledi: “Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni ekonomi teşvik paketi uzun zamandır iş adamları tarafından dört gözle bekleniyordu. Bu teşvik paketinde önemli ayrıntılar var. Yatırımların önünü açacak olan teşvik paketiyle beraber istihdam daha da yükselecek ve insanların refah seviyeleri artacaktır.

İŞ DÜNYASINDA MUTLULUK UYANDIRDI

Proje bazlı teşvik sistemine geçilmesi, kredilere erişim kolaylaşması, bazı ticari araçların ÖTV'siz yenilenebilmesi gibi birçok düzenlemeyi kapsayan paket, iş dünyasında büyük mutluluk uyandırmıştır.

TÜRKİYE’NİN REKABET GÜCÜ ARTACAK

Bilhassa proje bazlı teşvik sistemi ve kredi kullanımında taşınabilir teminatın kabul edilecek olması Türkiye'nin rekabet gücünü artıracak. Vatandaşların ve sanayicilerin iş yapabilmelerinin kolaylaştırılmasına yönelik uygulamalar pakette yer alıyor.

BİRİNCİ ÖNCELİK YATIRIM

Sayın Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı gibi, birinci önceliğinin yatırım olduğu ortada. Bu paketin yatırım yapana, işe girene, tarım sektöründe faaliyet gösterene, emekliye, işçiye, esnafa, turizmciye faydası var. Toplumu oluşturan bütün kesimlere faydası var.

DIŞARIDAKİ PARANIN TÜRKİYE’YE GELMESİ ÖNEMLİ

Yeni Ekonomi Paketini incelediğimizde özellikle yurtdışındaki yatırımcıların Türkiye’ye getirdikleri para miktarıyla ilgili düzenlemeler olduğunu gördük. Yurtdışında ne kadar paranız varsa Türkiye’deki şirketinizde bunu istediğiniz gibi harcayabiliyorsunuz. Bunun sorgulaması ortadan kalkıyor. Bu çok önemli bir adım olmuş. Ülke açısından, ekonominin canlanması açısından önemli bir başka konu da, yurtdışındaki şirketlerin Türkiye’de merkez kurmaları halinde kurumlar vergisinden muaf tutulacak olmaları. Dışarıdaki paranın Türkiye’ye gelmesi, Türkiye’nin ekonomik merkez olması için önemli çok önemlidir. Ayrıca esnafa dönük bazı sorunlarla ilgili düzenlemeler var, Ticari araçlardaki ÖTV kaldırılıyor. Arzu ediyoruz ki bunlar hızlı şekilde yeni kararlarla desteklensin ve uygulaması kolay olsun. Türkiye için önemli olan bir başka mesele de kıdem tazminatı konusudur. İnşallah bu konuda da iş dünyasını rahatlatacak bir adım atılacaktır. Mobilyacı İş Adamları Derneği olarak öncelikle Trabzon ve bölgemizde benzer sorunlarla ilgili sürekli olarak bizlere kulak veren, bu sorunları Ankara’ya taşıyarak böyle bir pakete bizler için önemli katkılar girmesini sağlayan şehrimiz milletvekilleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Türkiye’ye katkı sağlayacak olan böyle bir yeni ekonomi ve teşvik paketini hazırlattığı için Başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.

MOBİAD Alper Bektaş Binali Yıldırım
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg