Çakıroğlu ve Genç arasında mülteci atışması

Trabzon’da yaşanan çocukların kavşaklarda dilenmesi ve mülteci sorunu Ortahisar Belediye Meclisi toplantısında tartışma konusu oldu. MHP’li Çakıroğlu, “Suç örgütleri veyahut suç örgütü olmaya aday bir takım çeteler çocukları istismar ederek şehrimizi bir nevi antrenman sahasına dönüştürdü” derken Başkan Genç, “Kamplara transfer için 48 bin 650 TL ödedik ama sorun çözülmedi” karşılığını verdi.

 Çakıroğlu ve Genç arasında mülteci atışması
 Çakıroğlu ve Genç arasında mülteci atışması Admin
Advert

Trabzon Ortahisar Belediyesi, Temmuz ayı Meclis Toplantıları bugün Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç başkanlığında başladı. Yoklamanın ardından Başkan Genç Haziran ayının faaliyetleri konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi.

Mecliste gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Trabzon’da yaşanan dilenci sorununa dikkat çekti. Çakıroğlu, “Ülkemizdeki mültecilerle ilgili kurumların dikkatini çekmeye çalıştık. Bugün şehrimizin içinde bulunduğu duruma ben başka açıdan bakmak istiyorum ve şöyle adlandırmak istiyorum. Suç örgütleri veyahut suç örgütü olmaya aday bir takım çeteler çocukları istismar ederek şehrimizi bir nevi antrenman sahasına dönüştürmüş durumdalar.  Bunu müşahede ediyoruz. Yomra’dan Trabzon’a gelene kadar 15 tane fotoğraf çektim. Sahil yolunu kullandım. Tehlike oluşturuyor. Bunu şehir merkezi olarak düşündüğümüzde Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesine imza atmış ülkelerden  bir tanesi de biziz” dedi.

ÇAKIROĞLU: ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİYOR

Çakıroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün gördüklerimiz yaşadıklarımız bu 40 küsur maddeden oluşan Beyannamenin hiçbir maddesine hizmet eder durumda değildir. Bebekler küçük yaştaki çocukların kucağında sokak üzerinde. Bunlar nerede barınıyor. Belli araçlarla sabahleyin iş gibi belli noktalara bırakılıyor. Eğer bu mülteci sorunu ise bunu devlet çözer. Ama bu mülteci sorunu olmaktan çıkmış durumda. Çocuklar istismar edilerek, koruyucu kanunlar olmasına rağmen havanın sıcaklığına soğukluğuna bakmaksınız bu çocuklar sokak ortasında çalıştırılıyor. Buna yeni gelen valimizin daha hassas olmasını arzu ediyorum. İlgili kurumların daha ciddi çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum. Siz bir hukukçusunuz. Dilencilik yasalarımızda suç. Emniyet mensubu ile yan yana bunu birisi işliyorsa burada tuhaflık var demektir. Üzerine gidilmesi lazım. Bu ne şehrimize ne de bize yakışmayan durum” dedi.

BAŞKAN GENÇ: ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GELİŞME OLACAK

Başkan Genç ise, “Mülteci sorunu gibi tanımlanamayacak hale gelen bir anlamda mültecilerle ilgili ama, biraz aşmış hale gelen konu. Belki sadece bizim şehrimizde olmamakla beraber bizim şehrimizi de ilgilendiriyor. Bunu disiplin altına almak lazım. 48 bin 650 TL para ödedik. Bu gelen mültecileri kamplarına transferleri için. Ama bu bir çözüm olmadı. O an itibariyle çözüm oldu ama hemen bu işin şebekesini yürüten kötü emel sahipleri, rant devşirmek isteyenler, farklı farklı şekil ve şemallerle bu yavruları getirerek kavşaklarda dilendiriyor. Hatta geçtiğimiz günlerde kaza sonucu bir yavrucak vefat etti. Bu konuyla ilgili kısa bir görüşme yaptık ama detay toplantı halinde sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, biz ve emniyet hep beraber ele alacağız. Şöyle bir fikir ortaya çıktı. Ama resmi mahiyette karar ilan edilmedi. Transfer edilmek üzere bir merkez oluşturalım. Kamp mahiyetinde değil de transfer edilmek üzere… O şekilde bir çalışma belki önümüzdeki günlerde olacak. Zabıta kısmı itibariyle dilencilik yaparken yakalanmak ki mutlaka bununla ilgili işlem yapıyoruz. Bu konuda işbirliği içindeyiz. Sorun çözülmedi. Biraz daha aktif veya biraz daha geniş kurumsal mantıkla hareket etmemiz lazım. Sanırım önümüzdeki günlerde gelişme olacak” dedi.

61saat

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Tartışma Av. Ahmet Metin Genç Davut Çakıroğlu Ak Parti MHP
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg