Şalpazarı'nda yaralar sarılıyor

İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Karayolları ile Devlet Su İşleri, mahallelerde heyelan temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Şalpazarı'nda yaralar sarılıyor
Şalpazarı'nda yaralar sarılıyor Admin
Advert

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde geçen cuma günü meydana gelen selin yaraları sarılıyor.

Belediye Başkanı Refik Kurukız, dün mahalle muhtarları ile belediyede bir toplantı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Kurukız, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “İlçemizde geçtiğimiz cuma günü yağan yağmur neticesinde Acısu Merkez, Geyikli, Simenli, Sayvançatak, Çamlıca, Doğancı başta olmak üzere Kasımağzı, Düzköy, Karakaya, Çarlaklı, Gölkiriş, Akçiriş, Üzümözü, Fidanbaşı, Çetrik Mahallelerimizde yoğun hasarlar oluştu. Tabii burada en üzücü olanı bir can kaybımız var. İfakat Çoban teyzemizi kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Selin ardından İlçe Belediyemiz ile Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere Karayolları, Devlet Su İşleri, bölge belediyelerimizin iş makinesi destekleriyle birlikte tam bir koordinasyon sağlanarak mahallelerimizde heyelan temizleme çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Birinci gün sonu itibarıyla girilmedik mahallemiz kalmadı.” dedi.

Mahallelerde afetin izlerinin silinmesiyle ilgili çalışmaların da devvam ettiğini söyleyen Başkan Kurukız, sözlerine şöyle devam etti: “Kapanan yollar, menfezler, büzler, istinat duvarları için çalışmalar sürdürülüyor. Şu anda kapalı mahalle yolumuz yok. Tüm çalışmalar olumlu ve verimli bir şekilde ilerliyor. Sel sonrası Büyükşehir Belediye Başkanımız bütün iş makinelerini ilçemiz için seferber etti. Şalpazarılıların yanında oldu. Kendisine ilçemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Vali’miz ve milletvekillerimiz de sel sonrası ilçemize gelerek tüm sahayı gezdiler. Devlet Su İşleri ile Karayolları da çalışmalara büyük destek veriyor. Emeği geçen herkese ilçemiz adına bir daha kez şükranlarımızı sunuyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Tüm vatandaşlarımızın yaraları sarılacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının afet pozisyonunda değerlendirip ekstra katkı yapmalarını bekliyoruz. İnşallah o da olacak. Bu anlamda raporlarımızı tutuyoruz. Sayın Milletvekillerimizle beraber Ankara’da gidip takibini yapacağız.”

Günebakış - Hasan BAHADIR

Trabzon Şalpazarı Sel Heyelan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg