KTÜ'de seçim günü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde rektörlük seçimi heyecanı yaşanıyor.

KTÜ'de seçim günü
KTÜ'de seçim günü Admin
Advert

Karadeniz Teknik Üniversitesi yeni rektörünü belirlemek için bugün sandık başına gitti.  Seçimde halen rektörlük görevini yürüten Süleyman Baykal ve Orhan Aydın aday oldu. Adaylar bugün seçim bildirgelerini kendilerine ait internet sitelerinden yayınladılar. Seçimde 1040 akademisyen 4 sandıkta oy kullanıyor.

Öte yandan KTÜ resmi internet sitesinden seçimde oy kullanacak akademisyenler için bir uyarı yayınladı. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Rektör Adayı Belirleme Seçimi Değerli Öğretim Üyeleri, Üniversitemizde, 12 Temmuz 2016 Salı günü Atatürk Kültür Merkezi Hasan Saka Salonunda Rektör adaylarının belirlenmesi amacıyla yapılacak seçimde: 1. Öğretim üyeleri, kayıt ve oy kullanma işlemlerini soyadının baş harflerine göre aşağıda belirtilen sandıklarda gerçekleştireceklerdir.

SOYADININ BAŞ HARFİ *  SANDIK NO
A-B-C  1 NOLU SANDIK
Ç-D-E-F-G-H-I-İ  2 NOLU SANDIK
K-L-M-N-O-Ö-P-R 3 NOLU SANDIK
S-Ş-T-U-Ü-V-Y-Z 4 NOLU SANDIK

2. Öğretim üyelerinin oy kullanma işlemi aşağıda belirtilen aşamalarda gerçekleşecektir. - Öğretim üyeleri seçim günü saat 08.00'den itibaren Atatürk Kültür Merkezi Hasan Saka Salonuna girişte resmi geçerliliği olan kimliğini (Nüfus Cüzdanı, Üniversite Akademik Personel Kimliği, Ehliyet veya Pasaport) göstererek, soyadına göre ilgili masada kayıt yaptıracak ve adının karşısına imza atacaktır.*Oy kullanacak öğretim üyesinin iki soyadının olması durumunda, ilk soyadının baş harfi dikkate alınacaktır.

- Oy kullanacağı zaman soyadına göre ilgili sandığa gidecektir.

- Sandık görevlisine yukarıda belirtilen resmi geçerliliği olan kimliklerden birisini verecektir. Bu kimliklerden birisi olmaksızın oy kullanamayacaktır.

- Sandık görevlisinden üzerinde mühür basılı olan birer adet oy pusulası ile zarfını kontrol ederek alacaktır.

- İlgili sandığa ait kapalı bölmeye girerek, sadece rektör adayının adını ve soyadını okunaklı, açık, hatasız, olarak yazacak ve oy pusulasını zarfa koyacaktır.

- Tekrar ilgili sandık kurulu masasına giderek, kapalı zarfı sandık içine atacaktır.

- Sandık görevlisi yardımıyla listede adının karşısına imza atacak ve kimliğini alacaktır. Böylece oy kullanma işlemi tamamlanmış olacaktır.

Bilgilerinize saygılarımızla sunarız.

KTÜ Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Seçim Süleyman Baykal Orhan Aydın
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg