11 bin kişi ziyaret etti

Karaca Mağarası bayram tatilinde ziyaretçi rekoru kırdı.

11 bin kişi ziyaret etti
11 bin kişi ziyaret etti Admin
Advert

Gümüşhane’nin 150 milyon yıl yaşındaki Karaca Mağarasını 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 11 bin kişi ziyaret etti.Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırlarında bulunan ve bölge turizminin gözbebeği konumundaki dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarası, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 10 bin 823 kişiyi ağırladı. Sarkıt ve dikit yoğunluğu ile tavan yüksekliği açısından dünyanın sayılı mağaralarından birisi olan ve İl Özel İdaresi tarafından işletilen mağara 9 günlük uzun tatili fırsat bilen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, 15 Nisan’da ziyarete açılan mağarayı bugüne kadar toplam 28 bin 351 kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Akdoğan, 9 günlük bayram tatilinde ise 617’si yabancı olmak üzere toplam 10 bin 823 kişinin mağarayı ziyaret ettiğini kaydetti. Yaklaşık 150 milyon yıl yaşında olduğu tahmin edilen mağaranın şehrin en önemli turizm merkezi olduğunu ifade eden Akdoğan, erime sonucu oluşan mağaraların en büyük ve en güzel örneklerinden, doğa harikası Karaca Mağarası’nın il merkezine 17 kilometre uzaklıkta ve Gümüşhane-Trabzon karayoluna çok yakın bir noktada olduğunu kaydetti. Dolomitik kireçtaşlarının zengin yeraltı suları tarafından aşındırılmasıyla oluşan ve pasif karakterli bir mağara olan Karaca Mağarası’nın, yatay yönde gelişim gösteren, 6 ayrı salonun birleşmesinden bir araya geldiğini dile getiren Akdoğan, mağaradaki ılık ve nemli havanın astım hastalarına da iyi geldiğinin uzmanlar tarafından ifade edildiğini söyledi. Denizden bin 550 metre yükseklikte bulunan ve 15 Nisan’da ziyarete açılan Karaca Mağarası’nın 15 Kasım’a kadar turizme açık tutulacağını ve bu tarihte bakıma alınacağını kaydeden Akdoğan, benzer mağaralar arasında en emsalsizlerinden birisi olan, damlataşı şekillerinin en güzel, en görkemli ve görenleri büyüleyici örneklerine sahip, görenlerin tekrar görmek istedikleri, UNESCO'nun Dünya Miras Listesi’ne girecek güzellikte ve değerde bir mekân olan Karaca Mağarası’nı koruyarak, sürdürülebilir bir şekilde uzun yıllar ilin turizmine hizmet vermesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Yeşil Yol kapsamında Karaca Mağarası sosyal tesislerinden mağara girişine kadar olan 450 metrelik bölümde yol genişletmesi, duvar, ferforje, doğal taş parke, aydınlatma ve beton kanal işi yapıldığını dile getiren Akdoğan, bu çalışmanın kısa süre içerisinde tamamlanacağını ayrıca ana yolda mağaraya kadar olan asfalt yolda da yine iyileştirme yapılacağını ifade etti.

Karaca Mağarası Gümüşhane
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg