Görele yardım bekliyor

Giresun’un Görele ilçesinde vatandaşlar, geçen hafta bölgede yağan yoğun yağışların verdiği zararın telafi edilmesi için yetkililerden yardım istiyor.

Görele yardım bekliyor
Görele yardım bekliyor Admin
Advert

Yetkililer, Görele’ye bağlı olan 60 köyün hemen hepsinde aşırı yağmur sonucu irili ufaklı heyelanların olduğunu ve yollarda da tahribatlar meydana geldiğini belirttiler. Vatandaşlar ise bir an önce yolların yapılmasını ve heyelandan zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesini istediler.

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Ataköy Köyü Muhtarı Erdinç Usta, yoğun yağışların özellikle yollarda büyük tahribat yaptığını ve çok sayıda vatandaşın da heyelandan zarar gördüğünü belirtti. Usta, “Uzun süre ve çok etkili bir şekilde yağan yağmur nedeniyle köyümüze gelen ana yolda ve mahalle yollarında heyelan ve tahribatlar oluştu. Yollarımız acil olarak açıldı. Bu konuda özellikle Kaymakamımız Ünal Kılıçarslan ve İl Genel Meclisi Üyemiz Şengül Şahin’e ve emeği geçen herkese üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ederim. Ancak yollarımız çok bozulmuştu. Yapılan çalışmalarla yolların açılması sağlandı ama bozuk olan yerlerden birçok yerde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Çoğu yerleşim yerine sadece jiplerle ya da altı çok yüksek olan araçlarla gidilebiliyor. Önümüzde fındık hasadı dönemi var. Köylere gelecek olan çok sayıda araç ve insan olacak. Yolların acil olarak bakıma ihtiyacı var. Bu konuda Sayın Kaymakam’ımızın duyarlılığını biliyoruz. İnşallah kısa sürede yollarımız onarılır. Ayrıca köyümüzde iki mezarlığın olduğu yer başta olmak üzere birçok vatandaşımızın fındık bahçelerinde de heyelan neticesinde hasarlar oldu. Geçtiğimiz günlerde köyümüze gelen bir ekip hasar tespit çalışmalarında bulundu. İnşallah kısa bir sürede mağduriyetimiz giderilir.” dedi.

Evinin hemen arkasından gelen heyelan sonucu evi toprak ve çamur içinde kalan köy sakinlerinden Asiye Bakıcı ise toprak yığınını kaldırmak için kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Bakıcı, “Gün boyunca yağan yağmurdan sonra tam akşam namazı saatlerinde büyük bir gürültü ile sarsıldık. Evimizin arkasında meydana gelen heyelan sonucu evin duvarına toprak ve taşlar vurdu. Daha önceden de burada heyelan meydana gelmişti ve evin arkasındaki duvar yıkılmıştı. Eşim Mehmet Bakıcı abdest alıyordu. Yengem de misafir olarak bizde kalıyordu. Heyelan olunca çok korktuk. Kendimizi evden dışarı attık. Evin giriş kapısına kadar çamur, toprak ve taş kütleleri geldi. Biz kendi çabamızla biraz temizledik. Ancak tamamını temizlemeye gücümüz yetmiyor. Bu konuda gelen ekiplerden yardım istedik. İnşallah tez zamanda bize yardımcı olurlar.” dedi.

Günebakış - Ahmet CEYLAN

Giresun Görele Köy Yolları Heyelan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg