Trabzon Barosu darbe açıklaması yaptı

Trabzon Barosu darbe girişimine karşı bir araya geldi.

Trabzon Barosu darbe açıklaması yaptı
Trabzon Barosu darbe açıklaması yaptı Admin
Advert

15 Temmuz Cuma akşamı yapılan Darbe Girişimine karşı tepki göstermek amaçlı Trabzon Barosu Trabzon Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda toplandı. Baro adına açıklamalarda bulunan başkan Av. Orhan Öngöz, "Milli iradeyi hedef alan darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz" dedi. 

İşte Öngöz'ün yaptığı o açıklama;

"Darbeden çok zarar görmüş bir ülkenin insanları ve başta Anayasamız olmak üzere hukukun evrensel değerlerine bağlı hukukçular olarak, TSK içerisindeki ihanet şebekesi ile grubun 15 Temmuz gecesi ülkemiz demokrasisini, hukukun üstünlüğünü ve milli iradeyi hedef alan darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz.

Milli iradeyi temsil eden Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genel Kurmay Başkanlığı, Polis Akademisi ve MİT... gibi kamu kurum ve kuruluşları, sivil vatandaşlarımızı hedef alan, can ve mal kaybına sebebiyet veren terörist saldırıların silahlı kuvvetler ve emniyet güçlerimiz tarafından kısa sürede bastırılması, başka halkımız olmak üzere tüm siyasi partilerin, milletv- net bir biçimde karşı duruş sergilemeleriyle teselli buluyoruz.

Devleti ve milleti hedef alan bu tür eylemler içinde yer alanların tespitiyle makam ve mevkiine bakılmaksızın adalete teslimini, caydırıcı şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz.

Yaşanan terör eylemleri sırasında şehit düşen güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, toplumsal barışın kalıcı şekilde tesisi ve ülkemizin huzur ortamına kavuşabilmesi için tüm vatandaşlarımızı demokratik hukuk devleti etrafında daha sıkı kenetlenmeye davet ediyoruz."

Karadenizin Sesi

Trabzon Trabzon Barosu Darbe Açıklaması
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg