Gündeme Dair

Elbette ülkemizin güçlü bir ülke olduğunu inkâr etmemiz mümkün değildir. Ama, gerçekçi bir yaklaşımla gücümüzün arzu ettiğimiz düzeyde olmadığını da kabul etmek gerek. Güçlü olmanın temeli ise etkili bir eğitim sistemi.

Gündeme Dair
Gündeme Dair Admin
Advert

Bu günlerde ülke olarak sıkıntılı süreçlerden geçmekteyiz. Ülkemizi birden uçurumun kenarına sürükleyen darbe girişimi büyük oranda halkımızın feraseti ve çabasıyla önlendi. Allah bir daha bizi bu tip tehlikelerle karşı karşıya getirmesin. Bir ülkeyi uçurumun kenarına sürükleyen böylesi bir olayın başka devletlerin desteği olmadan planlanması ve gerçekleştirilmesi mümkün görülmemektedir.  Yakın tarihe baktığımızda darbelerin; siyaset olanağının bulunduğu, demokrasileri güçlü, kaliteli bir eğitim sistemine sahip güçlü ülkelerin gündeminde olmadığını hemen anlayabiliriz.  Başka bir ifade ile güçlü olmak darbelere maruz kalmanın panzehiri. Güçlü olmanın temeli ise etkili bir eğitim sistemi. Bu olmadan feraseti yüksek, duyguya dayalı vatandaşların oluşturduğu toplumla kurtlar arenasında uzun soluklu yarışların bizi yoracağını bilmek gerek. Belirttiğim özelliklere sahip bireylerin oluşturduğu toplumun, her alanda bilgiye dayalı, dünyanın her tarafında da mesleğinin gereklerini yerine getirecek etkili bir eğitim sistemiyle teçhizi sağlanmalıdır. Son yıllarda devletimizin eğitime yatırımları belirgin olarak arttı.  Fakat eğitime yapılan yatırımın kalite ekseninde ilerlemesi gerekmektedir.

Ülkemizi bir felaketin eşiğinden çeviren darbenin etkisizleştirilmesinde, partili partisiz herkesin birlikte sokağa çıkmasının ne anlama geldiğinin hepimizce değerlendirileceğini umuyorum. Zira Anadolu insanı birbirine rakipleştirilmedikçe komşusunun kim olduğuna bakmadan birbirinin yardımına koşar, ülkesinin en zor zamanında birlikte, omuz omuza yöneticileriyle ülkesi için mücadele etmesini bilir.

Ülkemizde, zaman zaman yanlış yaptığımız işlerin olduğunu düşünmekteyim.  Fakat bugün, bunları enine boyuna tartışma zamanı değildir.  Gün, vatansızlığın dünyanın en zelil şeyi olduğunu düşünerek ülkeye sahip çıkma ve sıkıntılı süreci atlatmak için birlik zamanıdır. Başka devletlerin ve uzantısı olan uşaklarının ülkemiz için tertip ettiği darbe girişiminin bir milat olmasını diliyorum. Bu sıkıntılı süreci atlatmak için de parti gözetmeden yöneticilerimize desteğimizi vermek gerek. Zira karşıkarşıya bulunduğumuz sorun parti sorunu değil, ülke sorunudur.

Prof. Dr. Ali Kandemir Gündeme Dair
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg