Altın Portakal aldı ama ilgisizlikten şikayet etti

Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü alan Trabzonlu Sanatçı Haydar Şişman ilgisizlikten şikâyetçi...

Altın Portakal aldı ama ilgisizlikten şikayet etti
Altın Portakal aldı ama ilgisizlikten şikayet etti Admin
Advert

“Kalandar Soğuğu” adlı film ile Antalya'da düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanan Trabzonlu sanatçı Haydar Şişman, daha önce kaçırdığı ödülü bu kez aldığı için mutlu olduğunu ancak doğup büyüdüğü Trabzon şehrinin ilgisizliğinin kendisini üzdüğünü söyledi.

Trabzon Umut Tiyatrosu adına Trabzon Umut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Cengiz Aydoğdu ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen oyuncu Haydar Şişman, Altın Portakal Ödülü’nü almasına rağmen Trabzon’da beklediği ilgiyle karşılaşmadığını söyledi. Basın toplantısında ilk olarak söz alan Trabzon Umut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Cengiz Aydoğdu, oyuncu Haydar Şişman’ın aldığı ödüle şehirde sorumluluk makamında bulunanların duyarsız kalmasına sitem etti. Aydoğdu, “26 Kasım-6 Aralık 2015 tarihleri arasında Antalya’da 52. Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali yapıldı. Trabzon’umuz Trabzon Umut Tiyatrosu oyuncusu, yönetim kurulu üyesi ressam ve eğitimci Haydar Şişman, ‘Kalandar Soğuğu’ adlı film ile Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazandı. Bu güzel gelişmeyle kentimiz bir kez daha kültür, edebiyat ve sanat şehri olma vasfını gösterdi. Arkadaşımızı kutluyoruz, başarılar diliyoruz. Ancak basınımızın, medya kuruluşlarımızın ve şehrimizde sorumluluk makamında bulunanların böylesine gurur verici bir olaya duyarsız kaldıklarını da söylemek istiyoruz. Sergilenen duyarsızlık nedeni ile bir hatırlatma yapmayı bu kente ve insanımıza bir sorumluluk olarak görüyoruz. Kültür, sanat bir toplumun gelişmişliğinin ve sağlığının göstergesidir. O nedenle çağdaş ve gelişkin toplumlarda güzel sanatlara çok büyük önem atfedilir, sanatçılar desteklenip teşvik edilir. Bir kez daha şehrimiz adına arkadaşlarımızı kutluyor, kendisine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Haydar Şişman da konuşmasında, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmanın sevinci yaşadığını belirtirken, daha önce de aynı ödülü tercih farkıyla kaçırdığını söyledi. Ödülü beklediğini belirten Şişman, “Filmin atmosferi tam anlamıyla Karadeniz filmi diyebiliriz. Yöresel bazda ele alınacak bir film değil ancak filmdeki duygular taşradaki insanların yaşantısını ele almakla birlikte şehirde yaşayanların benzer sorunları yaşadığını biliyoruz. Belki konu değişiktir ancak insani duygular fazla gelişmedi. Eğer evrensel bir dil yakalayabilirseniz yöresellikten uzaklaşıp batı coğrafyalarda farklı kültürlerde buluşabilirsiniz.” dedi. Şişman, başarının sindire sindire geldiğini ifade ederek, “Bunlar güzel duygular. Birazda sindire sindire geldi. Daha öncesi var. En iyi oyuncu ödülünde 6 jüri üyesinden 3'ü beni tercih etti ancak başkanın tercihi benden yana olmadı. Bu defa ödül geldi. Bu beklediğimiz bir şeydi.” ifadelerini kullandı. Doğup büyüdüğü şehrin aldığı ödüle ilgi göstermediğini vurgulayan Şişman, "Trabzon kendi sanatçısını bu bakış açısıyla şehirde tutamaz. En azından bu şehrin insanları onore edilebilir, desteklenebilir. Antalya Büyükşehir Belediyesi şehirde çekilen filmlere 100 bin TL destek veriyor. En azından bu sağlanabilir." şeklinde konuştu.

Kaynak: günebakış - Müyesser ANİK

Haydar Şişman Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg