Trabzon demokrasi için yürüdü!

Trabzon'da, Milli İrade ve Demokrasi Platformu tarafından, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla, ‘Demokrasi Yürüyüşü’ organize edildi. Yürüyüşte siyasi partilerin il başkanları birlik çağrısı yaptı.

Trabzon demokrasi için yürüdü!
Trabzon demokrasi için yürüdü! Admin
Advert

Trabzon'da, Milli İrade ve Demokrasi Platformu tarafından, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla, tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla ‘Demokrasi Yürüyüşü’ organize edildi. Saat 18.00'de Cumhuriyet caddesinden başlayan yürüyüş Meydan Parkı'nda sona erdi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, MHP İl Başkanı Nihat Birinci ve Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, ‘Demokrasi Yürüyüşü’nde ön saflarda yer aldı. Yürüyüşten önce açıklamalarda bulunan Başkan Revi, “Ülkemizin bekası, milletimizin geleceği için her zaman bu tabloyu, bu görüntüyü muhafaza etmek, bu konuda gereken fedakarlığı yapmak, biz ve sorumlu konumdaki kişilerin en büyük görevi olmalıdır. Darbe girişimine karşı şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da Allah'tan şifalar temenni ediyorum" dedi.

Demokrasi nöbetinin devam ettiğine dikkati çeken Revi, darbe girişiminde bulunan hainlere karşı devlet-millet el ele "Dur" demeyi ve gerekli adımları tek tek atmayı sürdürdüklerini söyledi. Revi, "15 Temmuz'da tankın gücü, halkın gücünü yenememiştir. Her darbe milli iradeye karşı ihanettir. Siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi 15 Temmuz'daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Bir darbe ki, kökü dışarıda, hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmiştir. Bir darbe ki, halkına karşı silah çekmiştir. Bir darbe ki, havadan halkını bombalamıştır. Bir darbe ki, TBMM'ye bomba yağdırmıştır" ifadesini kullanarak, istisnasız her darbenin kötü, her darbenin cinayet olduğunu söyledi. 

İLKHABER/MERYEM AKGÜN ve HATİCE GÜNER

 

Trabzon Demokrasi Gösterisi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg