FETÖ operasyonu TFF'ye de sıçradı

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından alınan OHAL kararı çerçevesinde başlatılan operasyonlar TFF bünyesinde de başlatıldı.

FETÖ operasyonu TFF'ye de sıçradı
FETÖ operasyonu TFF'ye de sıçradı Admin
Advert

Milliyet'ten Cemal Ersen'in özel haberine göre Türkiye Futbol Federasyonu 300’ü aşan üst klasman, klasman ve güvenlik-akreditasyon temsilcilerinin, paralel örgüt ile bağlantıları olup olmadığını soruşturmaya başladı. Aynı işlemin federasyon gözlemcileri ve tüm klasman hakemleri ile yardımcıları için de yapılacağı öğrenildi.

konunun çok hassas olduğunun altını çizen yetkililer, araştırmanın TFF ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile koordineli biçimde kimseyi zan altında bırakmadan yapılacağını söyledi.

Yapılan çalışmanın hükümetin tüm devlet memurlarının güvenlik soruşturmasından geçmesi yolunda aldığı kararın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulanması anlamına geldiği ve zorunlu bir işlem olduğuna vurgu yapıldı.

Kamuoyunun bildiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev yapan temsilcilerin tamamına yakını devlet memuru statüsünde (emniyet müdürü, vali yardımcısı, kaymakam v.b.) bulunuyor.

Trabzonspor'un da maçını yönetmiş

 

Öte yandan Viranşehir Gündem adlı yerel bir haber sitesi sürdürülen operasyonlarda Erdem İren adlı Urfa bölgesi hakemi bir komiserin gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını haber verdi. İren geçtiğimiz sezon Süper Lig’de çizgi ve dördüncü hakemlik de dahil liglerde 22 maçta görev yapmıştı. Bu maçlardan bazıları Başakşehir-Trabzonspor ve Trabzonspor-Konyaspor karşılaşmaları olduğu ortaya çıktı.

Bakanlık da harekete geçti

Darbe girişimininden sonra 2.000'den fazla personeli açığa alan ve haklarında soruşturma başlatan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, hükümetin aldığı karar gereği yurt genelinde tüm personel hakkında MİT ile birlikte geniş çaplı bir güvenlik soruşturmasını sürdürdüğü belirtildi. Bakanlık bünyesindeki tüm spor federasyonlarının da bu kapsama girdiği kaydedildi. Söz konusu terör örgütü ile bağlantısı olduğu saptananlar hakkında önce açığa alınma, sonra da yasal işlem başlatılacağı vurgulandı.

Kaynak: Milliyet / CEMAL ERSEN

Trabzonspor TFF
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg