Hüseyin Ayaz'dan, İdris Türk'e reddiye.! Ve kamuoyuna duyuru

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Hüseyin Ayaz, kurumun eski yöneticisi İdris Türk ile yaptığımız röportajda kendisiyle ilgili iddialara açıklık getirme amacıyla bir açıklama yayınladı.

Hüseyin Ayaz'dan, İdris Türk'e reddiye.!  Ve kamuoyuna duyuru
Hüseyin Ayaz'dan, İdris Türk'e reddiye.!  Ve kamuoyuna duyuru Admin
Advert

Sayın Hüseyin Ayaz'ın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

****

 

15 Temmuz 2016 - saat 18:13 Tarihinde Gazeteci Bülent Şirin tarafından röportaj olarak Karadeniz Manşet'te ve daha sonra diğer basın organlarına yayınlanan şahsımı ve Kurumumuz TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonunu hedef alan, topa tutan, yerden yere vuran beyanatınızı içeren görüşlerinizin şahsımla ilgili olan bölümlerine reddiyemdir. Aynen iade ediyorum.

http://www.karadenizmanset.com/haber/1819/tdf-yonetimi-illegaldir-derhal-olaganustu-kongreye-gidilmelidir.html

Sayın İdris TÜRK Başkanın Dikkatine;

İddialarınız ve söylemlerinizde adı geçen diğer kişiler ve kurum iddialarınıza cevap verir veya vermez, ben bunu bilemem.

Ben sadece yazınızın beni ilgilendiren üç konusuna ve bazı cümlelerin arasında beni bağlayan bölümlerini cevaplandıracağım.

1- Hüseyin AYAZ gönül koymuş ve ayrılmıştır.

2- 2015’te yapılan kongre yasal değildir.

3- Gençler olmasaydı RUAN Ajans TDF’yi soyacaktı.

 

BU SÖZ VE İDDİALARINIZA CEVABIM ŞUDUR..

1-) Hüseyin AYAZ Kuruma gönül koymuş! ve ayrılmıştır.

Hüseyin Ayaz gönül koymuş ve ayrılmış sözünüzü anlayabilmiş değilim.

Başta şahsınız olmak üzere ben  hiç bir yerde ve hiç bir zaman böyle bir söz  sarf etmedim, böyle bir açıklama yapmadım.

Sizin bu kanıya nereden ve nasıl vardığınızı da hiç anlayabilmiş değilim. Dolaysıyla benim irademin dışında böyle bir yorum yapılmasını hiç doğru ve etik de bulmuyorum.

2-) İkinci iddianız: Genel Kurul Yasal Değildir.

‘’27 Mayıs 2015 tarihinde yapılan genel kurul yasal değildir.’’ sözünüzü iyi niyet taşımayan bir söylem olarak görüyorum. Çünkü uzun yıllardan beri kurumun teşkilatından sorumlu Başkan yardımcısı ve Vekili olarak tüm delegasyonu ve genel kurulu da (önceleri senin de yöneticisi olduğun genel kurulları da) her daim  ayni yöntemle ben hazırladım.

Divana getirdim teslim ettim. Dolayısıyla senin iki dönem  yönetim kurulu üyesi seçildiğin yönetimler ne kadar yasal idiyse, senin  listeye girmediğin son genel kurul da o kadar yasaldır.

Dolayısıyla senin içinde olmadığın son yönetim kurulu yasal değilse; seninde iki dönem içinde olduğun yönetim de yasal değildir. Dolaysıyla bunları böyle tamamıyla  birlikte değerlendirilerek bu kanıya varılmalıdır.

Delegeler konusunda bir suç aranıyorsa hem senin zamanında hem de senin olmadığın zamanlarda kanaat önderlerimizin  TDF ye daha çok değer katacak kişilerin kuruma kazandırılma önerisi konusunda o kişilerin delegelikleri konusunda eksikler olmuştur bu sizin zamanınızda böyleydi Mayıs ayındaki son olağan genel kurul dada böyle olmuştur.

KURUMUMUZ TDF KİŞİLERDEN DAHA ÖNEMLİDİR

Bundan dolayı olan suçun cezasını her Trabzonlu gibi bende seve seve çekerim kurumun da ödeyeceği bir bedel varsa onu da öder çünkü konu Trabzon' a hizmetse ceza çekmekte bir hizmettir.

Amacınız kuruma katkı sağlamak olsaydı, bu iddialarınızı anlatma imkanını bulduğunuz genel kurulda söz alır, birinci derecede sorumlu olduğumuz genel kurul delegelerinin huzurunda bunları tek tek söylerdiniz.

Yanlış gördüğünüz genel kurula ve camiamızın değerli kişilerinden oluşan çok değerli divan' üyelerine  itiraz ederdiniz, hür iradesiyle

görevini yapmak için salona gelen delegelere de gereğini yapma imkanı sağlardınız. Siz bunu yapamayıp salonda sessiz kalarak, aday olan yönetim kurulu listesinin son ismi okununcaya kadar oturup  liste okunduktan sonra oyunuzu dahi kullanmadan  seçilenleri  bir tebrik dahi etmeden salondan ayrılmazdınız. Şimdi neredeyse yeni genel kurul zamanı yaklaştığı bu günlerde bütün bunların yeni aklınıza gelmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

3-) Gençler olmasa RUAN AJANS TDF’yi soyacaktı.!

Yönetimde olmamanıza rağmen ismi geçen iddiayı nereden ve nasıl duydunuz veya bu kanıya nasil vardığınızı anlamış değilim. Gençler olmasa RUAN Ajans TDF’yi soyacaktı sözünüze, sizin de yönetici olduğunuz zamandan beri bilginiz dahilinde olan kurumun anlaşmalı ajansı RUAN Ajans’tan yönetimin verdiği yetkiyle komisyon Başkanı olarak her daim tek ben sorumluydum . Benim haberim, onayım, imzam olmadan hiç bir alım ve satım olmaz hastamdan dolayı da olmadığım zamanlarda komisyon bana gerekli bilgileri vermiş sonunda hesapları bende imzalamışımdır.

Komisyon'a ve yönetime benim verdiğim imzalı makbuzlarla hesaplar yapılır ve bağlanırdı. Dolayısıyla gençlerin sorumluluk alanları farklıdır, onlar sadece halis duygularıyla Trabzon ve ülke için proje üretir uygular. Üst yönetimin de yapmış olduğu etkinliklerle katkı ve değer katmaya çalışırlar. Para işi onların ilgi alanı değildir ve onlar işin o tarafına hiç bilmez ve bakmazlar. Onlar bizim yarinlarimizdir.

Bundan dolayı  ortada bir soygun varsa bunu yapan ve göz yuman  tamamen benim demektir.Bu nedenle sadece kamuoyuna iddia olarak değil, hiç zaman geçirmeden gerekli mercilere suç duyurusunda bulunmalısın.!

işlenmiş bir suç unsuru varsa başta ben olmak üzere  Hak edenler cezalarını çekmelidir. Aksi durumda sorumlu olduğumuz camiaya karışı,  hem bu dünyada hem de ahrette suçlusun vebali de çok büyüktür. İspatlayamazsan da iftiracı durumunda kalırsın ve günahların en büyüğünü işlemiş olursun.

Ayrıca sizinde bilginiz dahilinde  kurumun gençleri de benim yetiştirdiğim STK cı öğrencilerimdir. Bu durumda ortada büyük bir tezat oluşmuyor mu.?


Sonuç olarak istifa nedenim kardeşimin hastalığının yeniden nüksetmesinden dolayı, başta kardeşim olmak üzere ailemin bana her zamankinden daha çok ihtiyacı olmasından dolayı tarafımca hür irademle alınmış bir karardır. Bunu da  sorumlu olduğum çok değerli çalışma arkadaşlarımla paylaştım.

Bahsettiğiniz gibi gönül koyarak bir yere ayrılmış gitmiş değilim. Bir sorunum olsa da her ailede olduğu gibi bu hayatin akışına uyan bir durumdur bununda çözümü bugüne kadar büyüklerimizden almış olduğum terbiye gereği kamuoyuna deşifre etmeden kol kırılır yen içinde kalır düsturuyla kendi aramızda çözmek düşer. Bu zor zamanlarımda Trabzonluya hizmet yapmak iddiasıyla yola çıkanlar; benim gıyabımda insanın onur'unu zedeleyecek bu iddialara bulunmadan önce, sekiz aydır hastamla ilgili insanlık vazifesi olan hastamı ve beni ziyaret ederek hem büyük bir sevap alır, hem de beni bir köşeye çeker bunları sorar, daha sonra söyler veya yazardı.

Ayrıca herkes tarafından bilinmesini isterim ki  hastamdan dolayı geçici olarak tüm  dünya işlerinden kendimi dondurdum ve kendimi hastamın tedavisine  bıraktım bu yükümün ne zaman hafifleyeceğinide bilemiyorum. Bundan dolayı yüküm ağır bundan dolayı yorgun da düşmüş olabilirim ama yaşam belirtilerimden hala bir şey kaybetmiş değilim kendi hakkımı arayacak akıl ve güçteyim.

Dolayısıyla; istifa ettiğim için Hüseyin Ayaz gönül koymuş ve ayrılmış diyerek ve diğer yöneticiler toplantılara ve etkinliklere katılmıyor iddiası ile kurumda bir zafiyet varmış gibi algı oluşturulmaya çalışılması hiç doğru bir yaklaşım değildir.

AYRILDIĞI YERİ KARALAMAK İNSANA YAKIŞIR MI.?

TDF delegelerinin hür iradesiyle  27 Mayıs 2015 tarihinde üç yıllığına seçtiği aklı başına insanlardan oluşan bir yönetim kurulu var ve bu yönetim kurulu da kendi aralarında başkanı ve riyasetini seçmiştir.Bu yöneticilerin yorgun düşen hasta olan veya hastası ve önemli  işleri olan ayrılır  yerine o hizmeti yapabilecek değerde diğer seçilmiş arkadaşlar onların yerine  hizmete devam eder bunun yolu ve adabı budur bunun dışında Bunları görevden almanın yolları TDF nin  tüzüğünde ve Dernekler kanununda mevcuttur veya genel kurul günü geldiğinde göreve talip olarak delegelerin huzuruna çıkmaktır bunun dışında ismim üzerinden farklı farklı arayışlar içine girilmesini hiç doğru bulmuyorum ve şiddetle karşı çıkıyorum Ayrıca hatırlatır ve bilinmesini isterim ki kurum bu günlere gelene kadar bu veya bunun gibi işleri üslubuyla yapmayıp girmiş oldukları bu veya bunun gibi yollarda yapılan yanlışlardan  dolayı kişiler ve camia çok büyük çileler çekerek çok ağır bedeller ödediler kurum da çok ağır yaralar alarak en az 10 yıl geriye gitti şimdi kurumun başındaki yönetim ve diğer organlardaki yöneticilerin bu veya bu tıp hareketlere karşı çok deneyimli ve hazırdır.

Ayrıca ben sadece TDF den yöneticilik ve temsilcilik anlamında ayrıldım manevi olarak o kurum her Trabzonlu kadar benimde kurumumdur. Şartlarım elverdiğinde kurumdan davet almasam bile duyduğum her etkinliğine bende ailemle birlikte katılarak o hazı almaya devam edeceğim. Bu veya buna benzer yerlerde ismimin kullanılmasını asla istemiyor ve müsaade de etmeyeceğimi de belirtirim. bu gibi işlere kalkışanların beni sadece dostane konular için aramasını bunun dışında sarf edilecek söylemlerin veya eylemlerin kurumumu bağladığını ve cevap verme yetkisinin T.D.F.'nda olduğunu belirtirim.

Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur.

Hüseyin AYAZ - 29.07.2016, İstanbul

Hüseyin Ayaz İdris Türk TDF Ruan Ajans
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg