Uzungöl’de helikopter için yer kalmadı

Trabzon’un şehir merkezine en uzak mesafede bulunan turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de, daha önce kullanılan helikopter iniş sahaları belediye ve halk tarafından halka açılınca ambulans helikopter iniş sorunu yaşamaya başladı.

Uzungöl’de helikopter için yer kalmadı
Uzungöl’de helikopter için yer kalmadı Admin
Advert

Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, “Geçenlerde trafik kazası için giden helikopter inerken biraz sıkıntı yaşandı. Havada epeyce beklemiş, anons falan yapılmış, ‘alanı boşaltın’ diye. Güvenlik açısından da sıkıntı oluştu. Yeni bir piste ihtiyaç var” dedi.

Geçtiğimiz günlerde trafik kazasına giden ambulans helikopterin inişte sorun yaşadığı ortaya çıktı. Trabzon turizminde en önemli merkezlerden biri olan ve her yıl binlerce turist ağırlayan Uzungöl’de, karayolunda oluşan uzun kuyruklar nedeniyle kara ambulansı şehir merkezine ulaşmada sıkıntı yaşıyor. Ancak devreye bu noktada giren helikopter de inişlerde sıkıntı yaşamaya başlayınca helikopter pisti için çalışma başlatıldı.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, daha önce Uzulgöl’de ambulans helikopterin inişi için uygun bir alan olduğunu ancak daha sonra bu alanın halkın kullanımına açıldığını belirterek, “Uzungöl’de uygun bir yer vardı. Ancak orayı panayır ve eğlence yerine dönüştürdüler. Kısmen sıkıntı var. Geçenlerde trafik kazası için inerken biraz sıkıntı yaşandı. Havada epeyce beklemiş, anons falan yapılmış, ‘alanı boşaltın’ diye. Güvenlik açısından da sıkıntı oluştu” dedi. Uzungöl’e bir helikopter pisti kazandırılması gerektiğini belirten Süleyman, “Orada bir helikopter pisti lazım. Önceden helikopterin rahat indiği bir alan vardı. Şimdi yok. Onu belediye ile görüşeceğiz. Alan var ama düzeltilmesi ve helikopterin inebileceği bir duruma getirilmesi lazım. Bir beton alan olursa güvenliği de alınırsa ihtiyaç da oluyor.” biçiminde konuştu.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ise, “Uzungöl’de bir helikopter pisti alanı düzenlemeye çalışıyoruz. Bu konuda gayret gösteriyoruz. Daha önce gölün yanında bir alan vardı ancak orayı daha sonra rekreasyon alanı yaptık. Yukarıda vardı orada da tellerden ötürü inemiyor. Bir vatandaşın tapulu arazisi vardı orayı da park yaptılar. Dolayısıyla Uzungöl’de böyle bir ihtiyaç var. Coğrafi zorluklardan dolayı bırakın Uzungöl’ü Çaykara’ya inerken bile sıkıntı yaşıyoruz” dedi. Aydın GELLECİ

Trabzon Çaykara Uzungöl Ambulans Helikopter
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg