Bakanlık'tan hafif raylı sistem hakkında müjdeli haber

Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası ve Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, Kalkınma Bakanlığı'nın yolcu sayısını aşağıya çektiğini belirtti.

Bakanlık'tan hafif raylı sistem hakkında müjdeli haber
Bakanlık'tan hafif raylı sistem hakkında müjdeli haber Admin
Advert

İnşaat mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, “Kalkınma Bakanlığı yolcu sayısını aşağıya çekti. Artık raylı sistemde yasal bir engel yok. Beşikdüzü’nden Of’a kadar uzanacak hafif raylı sistem hayata geçirilebilir” dedi.

Trabzon’un trafiğini rahatlatmak için büyük bir öneme sahip olan raylı sistem projesi ile ilgili sevindirici gelişmeler yaşanırken, İnşaat Mühendisleri odası Başkanı Mustafa Yaylalı’dan müjde geldi. Yaylalı hafif raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi için hiçbir yasal engel olmadığını kaydederek “PİK saatteki yolcu sayısı ile ilgili tereddüt vardı ama Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Kalkınma Planı’nda bu sayı aşağıya çekildi” ifadelerini kullandı.

Kredi almak kolay

Trabzon’un PİK saatteki yolcu sayısının çok fazla üzerinde olduğunu kaydeden Yaylalı, “Hafif raylı sistem projesi için kredi bulmak çok kolay olacak. Dünyanın hiçbir yerinde trafiği keşmekeş olan turizm alanları yok. Eğer turizmde geleceği umursuyorsak trafiğimizi de bu şekilde bir an önce düzenlememiz lazım. Hem hafif raylı sistem hem de Güney Çevre Yolunu acil olarak Beşikdüzü’nden Of’a kadar planlamalıyız” diye konuştu.

Trabzon’da trafiğin artık keşmekeş bir hal aldığını vurgulayan Yaylalı, “Biz eskiden trafik sayımları yapardık. Yani projeler bize rehber olsun diye belli saatlerde araç sayısını tespit ederdik. Artık saymaya bile gerek yok. O haldeyiz. Herkes çok net her şeyi görüyor. Hepimizin kısa vadeli düşünmeden uzun vadeli projeleri öne almamız lazım. Hafif raylı sistem Beşikdüzü’nden Of’a kadar mutlaka etap etap hızlı bir şekilde yapılmalı” diye konuştu.

Şehir Hastanesini çalışıyoruz

Şehir hastanesine de değinen Yaylalı, “Biz Trabzon’a gelecek her yatırımın arkasındayız ama her yatırımın bir planlama çerçevesinde yapılması lazım. Trabzon için fırsat olabilecek bir yatırım. Bunu farklı yerlere çekerek Trabzon için olumsuz sonuçlar doğuracak şekle sokmamamız gerekir. Biz mühendis odaları olarak Şehir Hastanesi’ni aktif bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmaların detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

SONNOKTA

Trabzon Raylı Sistem Mustafa Yaylalı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg