Celil Hekimoğlu Resmen Başkan Adayı

Trabzonlu iş adamı ve Trabzonspor eski yöneticisi Celil Hekimoğlu, Zorlu Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla Trabzonspor başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı.

Celil Hekimoğlu Resmen Başkan Adayı
Celil Hekimoğlu Resmen Başkan Adayı Admin
Advert

Trabzonlu iş adamı ve Trabzonspor eski yöneticisi Celil Hekimoğlu, Zorlu Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla Trabzonspor başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı.

Hekimoğlu kürsüye gelerek yaptığı konuşmada kısaca kendini tanıtıp spor yöneticiliği geçmişinden bahsettikten sonra özetle şunları söyledi.

Bugün Trabzonspor’un itibarı yerlerde sürünmektedir. Anadolu’nun ağabeyi, gönüllerin şampiyonu unvanını kaybetmiştir. Bugün 500 milyon TL.’den fazla borç vardır, bu gidişle bir yıl sonra 600-650 milyon TL. olacaktır. Camia çok bölünmüş ve parçalanmıştır. El ele verirsek, birlik ve beraberliği sağlarsak bu yükün altından kalkabiliriz. Çok zor değil. Masrafları kısmak, gelirleri artırmak zorundayız, bu şekilde üç yıl içinde özlediğimiz eski Trabzonspor’a yeniden kavuşabiliriz.

Altyapı çok önemli.

Trabzonspor altyapısı her yıl A takıma en az üç-dört futbolcu kazandırmak zorundadır. Trabzonspor’un altyapısı iyi durumdadır, futbolcu da üretmektedir ama sıkıntı bu kaynağı üst yapıya taşıyamamaktır. 3. Lig’de bir pilot takım kurup, genç futbolcularımızı orada oynatacağız. 1. Lig’de pilot takımımız var ama 17-18 yaşındaki gençleri orada oynatamayız.

Yönetim Kurulumuzu oluşturma çalışmalarımız esnasında yoğun bir taleple karşılaştık. Herkese çok teşekkür ediyorum. Yönetime girmek isteyenler arasında ciddi oy potansiyeli olan arkadaşlar da vardı. Fakat biz öncelikle seçimi kazanma odaklı bir yönetim kurulu çalışması yapmadık. Bu geçmişte yapıldı ve iyi sonuçlanmadı. Biz bu ağır yükün altından kalkacak, dertlere ilaç olacak bir ekip oluşturduk. Kongrede delegeye kendi doğrularımızı anlatacağız, kazanırsak yolumuza devam edecek, kaybedersek de yeni yönetime destek olacağız”

Adaylıktan çekilmeyeceğim

Celil Hekimoğlu programın açıklandığı barkovizyon gösterisinden sonra basın toplantısında yanında bulunan aday yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıttı. Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Hekimoğlu, kongreye kadar olan süreçte herhangi bir birleşme, ortak liste yapma konuları gündeme gelse bile adaylıktan çekilmeyeceğini, seçime kendi listesiyle gireceğini söyledi. Birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini ifade ettiği halde Trabzonspor’un bütün dinamikleriyle birlikte hareket edip etmediği şeklindeki bir soruya da şu cevabı verdi. “Bir yıldır herkesle görüştüm, görüşüyorum. Buna Muharrem Usta da dâhil. Kimse ortaya çıkıp aday olmak istemedi. Bunun üzerine ben çıktım, şu anda tek aday da benim”

Şike süreci bizi yordu

-Bu konuda benim tavrım nettir. 2010-11 şampiyonu Trabzonspor’dur. Bunu da benim kadar açıklıkla herkes söyleyemez. UEFA bizi ödüllendirip Şampiyonlar Ligi’ne almış, Fenerbahçe’yi de cezalandırmıştır. Fakat yerel hukuk kendilerini aklamıştır. Biz de uluslararası hukuk alanında mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bununla birlikte beş yıl önceye takılıp kalmayacak, yeni şampiyonluklar elde etmeye çalışacağız.

-Teknik kadro konusunda kararı yönetim kurulu verecek. Halen görevine devam eden bir sportif direktör ve teknik direktörümüz vardır. Şota bütün camia tarafından sevilen bir değerimizdir. Ancak farklı bir durum olursa biz başkaları gibi yapmayız, kendileriyle oturup konuşur ve bir karar veririz.

-Kulüp yöneticileri ceza aldığında bu bedeller kulübün hesabından otomatik olarak çekiliyor. Biz seçilir de ceza alırsak kendi cebimizden ödeyeceğiz. Ayrıca Trabzonspor büyük bir israf içindedir. Son Başakşehir maçına bile takım özel uçakla gitmiştir. Trabzon’dan çok sayıda tarifeli uçak kalkarken buna hiç gerek yoktur. Başkan Hacıosmanoğlu da çok uçak seyahati yapıyor, inşallah kendi cebinden ödüyordur.

Hakan Kulaçoğlu henüz karar vermedi

Basın toplantısına katılan yönetici adayları şu isimlerden oluştu:

Davut Yurttaş, Hüseyin Örs, Bekir Bülbüloğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Ali Kemal Denizci, Alper Bektaş.

Celil Hekimoğlu, "Yönetim kurulu listeniz bu kadar mı? Başka isim yok mu? Hakan Kulaçoğlu'nun da sizinle olduğu söyleniyordu. O neden yok?"şeklindeki soruya da şu cevabı verdi.

"Bu kadar değil, başkaları da var. Fakat işleri dolayısıyla gelemediler. (İsim vermedi) Hakan Kulaçoğlu da uzun süredir görüştüğümüz çok değerli bir arkadaşımız. Trabzonspor'a hizmet etmeyi çok istiyor. Fakat henüz net kararını vermedi"

Trabzonspor Celil Hekimoğlu Başkan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg