Karaman: İstikrarlı bir takım olacağız

Çaykur Rizespor Teknik direktörü Hikmet Karaman, K. Karabükspor maçı öncesi ilginç açıklamalarda bulundu.

Karaman: İstikrarlı bir takım olacağız
Karaman: İstikrarlı bir takım olacağız Admin
Advert

Bu haftaki rakiplerinin olgun bir takım olduğuna dikkat çeken Karaman, "Ligin yeni takımı yeni bir ekip kurdu. Buna rağmen ilk maçları olan Galatasaray karşılaşmasında hem defans hem de ofansta pozitif görüntü sergiledi. Biz de yeni bir takım sayılırız. Bu önemli maçta iyi mücadele ederek iyi sonuç almak istiyoruz. Oyuncularımdan beklentim ya da bu sezon yapmak istediğimiz en önemli şeylerin başında istikrarlı olabilmek geliyor. Lig'de 34 hafta var. Elbette zaman zaman performansınızda değişiklikler olabilir ama genelde istikrarlı bir takım olmak gerek. 5 hafta iyi, 5 hafta kaybeden düzensiz performans ve sonuç alan takım olmak istemiyoruz" dedi.

Düzenli ve istikrarlı bir takım olmak istediklerinin altını çizen Hikmet Karaman, "Tüm çalışmalarımızı iyi mücadele eden istikrarlı bir ekip olmak için yapıyoruz. Geçen yıl ilk devreyi puansal açıdan iyi kapadık, ikinci yarı ise iyi değildik. Oyuncu eksikliği ya da başka her şey olabilir ama istikrarı korumamız gerekiyor. Bu istikrar da ya yenmektin ya da yenilmemektir. Elbette çok iyi oynayıp iyi mücadele edersin ama sonuç farklı olabilir. Bunlar futbolun içinde olan şeylerdir. Bizim amacımız Karabükspor ile iyi bir maç oynamak. Rakibimizin geçen haftaki performansını biliyoruz. Ortaya güzel bir maç çıkacak. Türkiye'ye iyi bir maç seyrettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Transferde her an her şeyin olabileceğinin altını çizen Hikmet Karaman, "Başkanımız Metin Kalkavan ve teknik heyet olarak farklı farklı çalışmalar yapıyoruz. Oyuncularla konuşuyoruz. Son dönemde yıldız isimler üstünde yapılan çalışmalar oldu. Bazen her istediğiniz olmuyor. Farklı farklı düşünceler vardır ama bekleyip sonuçları görmek lazım. Rizespor olarak Emmanuel Adebayor'ı birinci derecede transfer etmek istedik. Hücum bölgesinde önemli bir oyuncu. Aykut Ferah da Londra'ya gitti. Mutabakat içinde almak istediğimiz isimdi. Sınırları bile zorladık ancak farklı detaylar nedeniyle transferini gerçekleştiremedik. Şimdi 8 ve 10 numara pozisyonları ile bir santrfor alacağız” dedi.

"Rizespor olarak bu haklarımızı çok iyi kullanmak istiyoruz” diyen Karaman, “Görüşmelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor ama istediğimiz bazı oyuncuların transferlerin de düğümlenme var. Transferde Bel Hassani de olmak üzere her şey olabilir. Başka çok farklı bir isimde olabilir. Sıkı bir çalışma içindeyiz. Taraftarımızdan ve camiamızdan biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. Başka farklı isimler de olabilir. Alacağımız oyuncuların takıma katkısı olacak. İletişimde olduğumuz oyuncu grubu ya takımın kaptanı ya da Avrupa kupası oynuyor. Takımlarının star oyuncuları. 3 tane yıldız oyuncu alacağız. Bunlar da ses getirecek transferler olacak" diye konuştu.

Ferah, Karabükspor maçından puan ya da puanlarla dönmek istediklerini söyledi

Süper Lig'in 2. haftasında yarın deplasmanda K.Karabükspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor' da tüm planlar puan üstüne yapıldı. Yeşil-mavili takımın basın sözcüsü Aykut Ferah, takımdaki durumu ve yapılacak transferlerle ilgili açıklamalar da bulundu.

Londra 'da bizzat görüştüğü Adebayor'ı transfer etmek için uğraş verdiğini söyleyen Ferah, "Başkanın bana verdiği yetkiyle sınırlarımızın da üstüne çaktık. Ancak detaylarda anlaşamadık. Artık bu defteri kapattık” dedi. Transfer çalışmalarının hocalarının isteği doğrultusunda sıkı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Aykut Ferah, "Transferde belli bir ekonomik çerçeve içerisinde hareket ediyoruz. Zaman ve sabırla istediğimiz transferleri gerçekleştireceğiz" dedi.

Lig'e 1 puanla başladıklarını belirten Ferah, "K.Karabükspor le oynayacağımız maçtan da puan ya da puanlarla ayrılmak istiyorum. Ligdeki ilk deplasman maçımızdan ilk galibiyeti almak arzusundayız" diye konuştu.

Kaleci transferi resmen açıklandı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Fransa'nın Rennes ekibinden kaleci Abdoulaye Diallo'yu sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

Yeşil-mavili ekipten yapılan yazılı açıklamada, teknik direktör Hikmet Karaman'ın isteği doğrultusunda transfer çalışmalarının devam ettiği vurgulandı. Rizespor’un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Takımımız, transfer çalışmaları kapsamında 1992 doğumlu Abdoulaye Diallo'yu sezon sonuna kadar kiralık olarak Rennes'ten transfer etti. Fransa Birinci Lig takımlarından Rennes'te forma giyen 24 yaşındaki kaleci Abdoulaye Diallo ve kulübü ile yapılan görüşmeler sonrası oyuncuyu bir yıllığına kiralık renklerimize bağladık. Oyuncumuza 'hoş geldin' dileklerimizi iletiyor ve başarılar diliyoruz."

Yeni gurbetçi

Teknik direktör Hikmet Karaman’ın sezon öncesi Rize kampına davet ettiği gurbetçi oyuncu Furkan Şimşek artık Rizesporlu. 19 yaşındaki genç oyuncu sol bek ve orta sahada görev yapıyor. Daha önce Milli takımlar forması giyen Furkan Şimşek, Alman kulüpleri Bielefeld, Köln ve M. Gladbach takımlarında forma giymişti. Yetenekli oyuncunun bu kulüplerin istediği yetiştirme bedeli olan toplam 300 bin Euro’yu 25 bin Euro’ya düşürerek Rizespor’a geldiği öğrenildi.

Günebakış - Alihan Telatar

ÇAYKUR Hikmet Karaman Aykut Ferah Rizespor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg