Ordu-Giresun Havalimanı Trabzon'u olumlu etkiledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ordu-Giresun Havalimanı’nın Trabzon Havalimanı’nı olumlu etkilediğini söyledi.

Ordu-Giresun Havalimanı Trabzon'u olumlu etkiledi
Ordu-Giresun Havalimanı Trabzon'u olumlu etkiledi Admin
Advert

Soylu, “Dediler ki Ordu-Giresun arasında havalimanı yapılırsa Trabzon’daki yolcu adedi düşer. Tam tersi. Trabzon’daki yolcu adedi yükseldi. Bu bir ekonomik modeldir. Buna kümelenme derler. Eğer bir yerde gelişmişlik bütün bölgelere sirayet ederse, orada ekonomi yükselir” dedi.

Turizmde geçen yılki rakamlara yakın bir seviyede seyredildiğini kaydeden Soylu, “Turizmde geçen seneki rakamları yakalayamazsak da geçen senenin çok az altında bir seyirle devam ettiğimizi ifade etmek isterim. Bu senenin başında birçok toplantıyı beraber gerçekleştirdik. İlçe belediyelerimiz alt yapı yatırımlarını ortaya koymak için büyük çaba içinde çalışıyorlar. İlçe belediye başkanlarımız sürekli Ankara’da gayret gösteriyorlar. Türkiye’de aslında kırmak istedikleri budur. Onlar ne yaparsalar yapsınlar kıramayınca kahroluyorlar. Acizlikleri içinde yok oluyorlar. Bütün bölge coğrafyasının çocuklarının emin bir şekilde okuyabileceği, hastalarının tedavi olmak için buraya umutla gelebileceği ve tatillerini burada geçirebileceği, yatırımcılarının kendi yatırımlarını yaptıkları zaman Türkiye’nin güvenli bir istasyon olduğu bilincinden vazgeçmeyeceklerini emin bir şekilde biliyoruz” dedi.

BÖLGESEL KALKINMIŞLIĞA VURGU YAPTI

Bölgesel kalkınmışlığın önemine vurgu yapan Soylu, “Dediler ki Ordu-Giresun arasında havalimanı yapılırsa Trabzon’daki yolcu adedi düşer. Tam tersi. Trabzon’daki yolcu adedi yükseldi. Bu bir ekonomik modeldir. Buna kümelenme derler. Eğer bir yerde gelişmişlik bütün bölgelere sirayet ederse, orada ekonomi yükselir, orada vasıtalar en yüksek noktaya ulaşır. Şimdi Rize yapılacak. Artık Trabzon’a rahat gelebilecek uçak bileti bulamayanlar, Artvin’e geçecekler, gelirken ‘Trabzon’dan gidelim, Trabzon’dan geçelim’ diyecekler. Trabzonuyla, Gümüşhanesiyle, Rizesiyle, Giresunuyla, Artviniyle bölgenin hep beraber kalkınması çok önemli. Geçen gün Erzurum’dan Trabzon’a karayoluyla geldim. Yolculuğumuz 2 saat 15 dakika sürdü. Salmankaş Tünelinin sadece 1 tüpü açıktı. O da geçici olarak. Bilmenizi isterim ki 2’nci tüpü açıldığında orası net 2 saatlik Trabzon’da Erzurum’un birbirine bağlanabileceği bir yola doğru dönecektir. Dünün Türkiye’sinde değiliz” ifadelerine yer verdi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Ordu-Giresun Havaalanı Süleyman Soylu Trabzon Havaalanı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg