Yapamamışlar değil yapmamışlar

Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde başlattığı ve sadece bir günden az bir zamanda İŞİD’in hâkimiyetinde olduğu söylenen Cerabrus ve çevresinde 400 kilometrekarelik alanın İŞİD’den temizlenmiş olması, Batılı-PYD koalisyonunun aylardan beri İŞİD ile mücadele yapamadıklarını değil, yapmadıklarını göstermiştir.

Yapamamışlar değil yapmamışlar
Yapamamışlar değil yapmamışlar Admin
Advert

Değerli okuyucularım, ülkemizin gündemi nedeniyle ilgi alanımla ilgili son dönemlerde yazı yazamamanın üzüntüsü içindeyim. Yakın gelecekte ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşulların hızla iyileşeceğine inancım tamdır. O zaman alanımla ilgili yazılara daha fazla ağırlık vereceğim. Ülkenin her bakımdan bir an önce güvenli mecralara doğru yelken alması şu an için hepimiz bakımından en önemli konuyu teşkil etmektedir. Hal böyle olunca şu günlerde ister istemez yazılarımızın konusu kendiliğinden uzmanı olmasak da hepimizi etkileyen olaylara yönlenmekte. Bugün kaleme aldığım yazı da bu türden.

Batılı ülkelerin zenginliklerinin kaynağı tıkır tıkır işleyen bir sistemlerinin olmasıdır. Fakat bu sistemin düzenli işlemesi, çalışkanlıkları ve bilgiyi referans almalarının yanında büyük oranda kendilerinde olmayan enerji kaynaklarının ve diğer hammaddelerin kurdukları değişik mekanizmalarla ülkelerine akıtmaları ve kendilerine rakip olabilecek ülkelerin rekabet gücünü düşürücü çalışmalara bağlıdır. Bunu yaparken mücadele sahalarını ülkelerinden uzakta tutmak, maliyetleri ve riskleri başkasına yüklemek gibi yöntemlere başvururlar. Uluslararası organizasyonları da kendilerine avantaj sağlayacak şekilde yapılandırırlar. Dünyada bütün bunları test ettikleri coğrafyanın başında Ortadoğu gelmektedir.

Ortadoğu batılı ülkelerin ihtiyacı olan enerji kaynağının en önemli merkezlerinden birisi konumundadır. Coğrafya, Ortadoğu’da güçlü bir devletin liderlik yapmasını engelleyecek ve Batı tarafından kıvama getirilmiş yeterli dini, mezhepsel, kültürel ve etnik farklılıkları da bünyesinde barındırmaktadır. Bu farklılıklar coğrafyadakilerin güçlü olmasından daha çok batılıların işine yaramaktadır. Bu kapsamda batılılar yıllarca PKK terör örgütünü destekleyerek Türkiye’nin enerjisini tüketmeye çalıştılar.

PKK’nın masum insanlara karşı giriştiği binlerce terörist faaliyeti Batı kamuoyunu da rahatsız etmiş olacak ki, yeni bir yüze ihtiyaç duyuldu. Sonunda, PKK’nın ta kendisini isim değiştirerek PYD olarak sahneye çıkardılar. Kendi kamuoylarını da ikna etmek üzere PYD’yi, yine kendilerinin organize ettiği ve sözüm ona Batı’nın ve Batı değerlerinin düşmanı gösterilen İŞİD ile mücadele eden ortak olarak lanse ettiler. Aylardan beri güya PYD ile Batılı ülkeler İŞİD ile mücadele etmekte. PYD’nin her geçen gün bir adım daha coğrafyaya yayılmasının dışında hemen hemen kayda değer hiçbir değişiklik olmadı. Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde başlattığı ve sadece bir günden az bir zamanda İŞİD’in hâkimiyetinde olduğu söylenen Cerabrus ve çevresinde 400 kilometrekarelik alanın İŞİD’den temizlenmiş olması, Batılı-PYD koalisyonunun aylardan beri İŞİD ile mücadele yapamadıklarını değil, yapmadıklarını göstermiştir. Planlarının başka olduğu artık iyice gün yüzüne çıkmıştır.

 

Prof. Dr. Ali Kandemir PYD PKK IŞİD
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg