61 milyonluk operasyon

Trabzonspor’da kadroda düşünülmeyen oyuncuların altında yatan servet ortaya çıkıyor.

61 milyonluk operasyon
61 milyonluk operasyon Admin
Advert

Trabzonspor'dan 2016-2017 sezonu için 61 milyon TL’lik operasyon yapıldı. “Yeni sezonda yeni Trabzonspor” hedefiyle yola çıkan bordo-mavililer, birçok oyuncusu ile yolarını ayırırken, ayrılıklardan tam 61 milyon TL kar edildi. Bu ayrılıklarda en fazla kar edilen oyuncular ise Dogulas, Cardozo ve Cavanda oldu.

Trabzonspor ile 2 yıllık daha sözleşmesi olan Douglas’ın, Lizbon’a satılmasının ardından 3 milyon 300 bin TL bonservis bedeli alan bordo-mavililer, oyuncunun 2 yıllık garanti parası olan 10 milyon TL’lik garanti ücretinden de kurtuldu. Trabzonspor, Douglas’ın ardından Cardozo’nun satışından da 12 milyon 250 bin TL’yi kasasında tuttu. Bordo-mavililer, Cavanda transferinde de iyi bir taktik izledi. Sorunlu oyuncusu Cavanda’yı da satıp 5 milyon 250 bin TL bonservis bedeli alan bordo-mavililer, 2 yıllık sözleşmesi karşısında oyuncusuna ödeyeceği 5.6 milyonluk yükten de kurtuldu.

Trabzonspor, sözleşmesini tek taraflı fesheden Özer’in 2 yıllık masrafı olan 6 milyon TL’yi de kasasında tuttu. Trabzonspor, yolların ayrıldığı Erkan Zengin’den ise zarardan kar ederken, yollarını ayırdığı oyuncusuna bu yıl için 3,5 milyon euro ödeyecek. Ancak bordo-mavililer Erkan’ın alacağından 1.7 milyon TL indirim yapması, bonservisinden de 1.3 milyon TL kazanması nedeniyle bu ayrılıktan da 3 milyon TL kar etmiş oldu. Bordo-mavililer, sözleşmeleri devam eden oyuncularından yollarını ayırdığı İshak’tan 5 milyon, Yatabare’den 3.3 milyon, Ferhat ve Gökhan’dan 700 bin TL, kiralık olarak gönderdiği Aykut, Sefa ve Musa’dan ise 6 milyon TL kar etti.

Günebakış

Trabzonspor Transfer Gidenler
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg