Karaman: Forvet transferini yapamadık

Transferde öz eleştiri yapan Hikmet Karaman, "Çok istediğimiz santrfor transferini gerçekleştiremedik" dedi

Karaman: Forvet transferini yapamadık
Karaman: Forvet transferini yapamadık Admin
Advert

Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman Günebakış'a konuştu. Bu sezonda transferde gelenek ve göreneklerine bağlı kalan yeşil-mavililerde Hikmet Karaman öz eleştiri yaptı.

Sözlerine bir taraftarın yazdığı mesaj ile başlayan Karaman, "Yıldız dediniz yok, nokta transfer dediniz yok, virgülünü bile göremedik”. Bir başka taraftar da “hocam yüzde 70 performans artırıcı transferleri hiç yapmadınız" diye yazdı. Taraftarımız haklı ve bizi çok güzel eleştirmiş. Ekonomisi ve oyuncu seçimi ile Yoğun bir transfer dönemi geçirdik" dedi. Yüzde 70 transfer yaptıklarını söyleyen Karaman, “Ama takımın performansını yüzde 70 artıracak transferi yapamadık. Takımın hocasıyım. Bana, başkana ve yönetime yapılan yoğun eleştiriler olduğunu biliyorum. Dışardan bakıldığı zaman elbette haklılık payı olanlar var. Ama işin içinde olduğunuz zaman iş değişiyor. Çok iyi oyuncular almak için büyük bir mücadele örneği gösterdik. Bazı oyuncularla anlamamıza rağmen bunlara büyük takımlardan gelen transfer tekliflerine giden oyuncular var. Bel Hassani ve kulübü ile anlaşıp her şey bitmişti. Ama Az Alkmaar devreye girince gelmedi gitti. Buna benzer 3-4 olay yaşadık” dedi.

İyi bir forvet almaları gerektiğini ama alamadıklarınısöyleyen Hikmet Karaman, "Bu bir gerçek. Bu konuda tüm sınırları zorlamamıza rağmen şahsım adına konuşuyorum,santrfor transferini bir çok nedenden dolayı gerçekleştiremedik. Bu bir savunma değil.İşin başındaysan işi yapmak zorundasın. Ama gerçekleştiremedik. Şimdi kendi içimizde birtakım varyasyonlar yapıp en azından bu konuda başarılı olmalıyız. Artık değişik şeyler açıklamanın bir faydası yok. Ben umutluyum. Çalışacağız ve bizi sevenleri memnun edecek futbolu ortaya koyup iyisonuçlar alacağız” dedi.

“Kweuke iyileşene kadar idare edelim diye bir düşüncemiz asla olmadı. Bu intihardır” diyen Karaman, “Böyle bir şey asla olmaz. Ama oyunculara iyi para vermemize rağmen tercihini başka şehirlerden yana kullandılar. Bu sadece para ile olan birşey değil. Biz Jakob Jantscher'i bile 3 tane uçak değiştirterek güçlükle transfer ettik. Hiç birşey yapılmıyor demek ayıp ve günah olur. Oyuncu, şehirden havaalanına terörden çocuğunun okuluna kadar herşeyi soruyor. Artık transfer bitti. Doğru eleştirileri göğüslemek zorundayız. Birbirimize cephe açmanın anlamı yok. Rizespor bu şehrin takımı. Bizim görevimiz de kulübümüzü en iyi yere getirmek. Ben bunları savunma olarak söylemiyorum" dedi.

Günebakış - Alihan TELATAR

ÇAYKUR Rizespor Hikmet Karaman Transfer
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg