850 çeşit Karadeniz yemeği öğreniyorlar

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş Karadeniz yemeklerini yaşatmak için aşçılık kursu düzenlendi.

850 çeşit Karadeniz yemeği öğreniyorlar
850 çeşit Karadeniz yemeği öğreniyorlar Admin
Advert

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Karadeniz kültürünü yaşatmaya özel önem veriyoruz.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi,İŞKUR ve Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında düzenlenen ‘Unutulan Karadeniz Yemekleri’ temalı aşçılık kursu ile yöre yemekleri gün yüzüne çıkarılıyor. Ünlü aşçı Kurtuluş Çehreli’nin eğitmenliğinde verilen kurs ile kursiyerlere unutulmaya yüz tutmuş 850 çeşit yöre yemeklerinin hazırlanması ve sunumu öğretiliyor. 3’ü erkek 12’si bayan olmak üzere 15 kursiyerin katıldığı kurs Ortahisar Halk Eğitim Merkezinde icra ediliyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye olarak Karadeniz kültürünün yaşatılmasına özel önem verdiklerini kaydederken, 2 aydan beri devam eden ve toplam 7 ay sürecek kurs ile yaklaşık 850 çeşit Karadeniz yemeğini kursiyerlere öğretmeyi planladıklarını söyledi.

Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, Trabzon İŞKUR Şube Müdürü Zeynep Özkan ve İSKEP Koordinatörü Yetkin Çoban, kursu ziyaret ederek kursiyerlerle birlikte oldu. Ziyarette ayrıca proje kapsamında kursiyerlere harçlık verilirken, Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, kursta öğretilecek yemekler için bin adet yemek kitabı ve 2 bin adet CD hazırlanarak tanıtımlarının yapılacağını söyledi. Bir yıl boyunca 3 aylık periyotlar hâlinde yapılacak seminerlerle yöresel yemeklerin tanıtımlarını da yapmayı planladıklarını kaydeden Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu başta olmak üzere kursun düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Aşçı Kurtuluş Çehreli de verdikleri şef eğitim kursu ile Karadeniz’in unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini yaşatmayı hedeflediklerini kaydederek, kurs için kendilerine her türlü desteği veren Trabzon Büyükşehir Belediyesine, Trabzon İŞKUR İl Müdürlüğüne ve Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ile özel firmalara teşekkür etti.

Şef Kurtuluş Çehreli

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yemek Kursu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg