TONYA-KOOP: Marka değerimizi kimse lekeleyemez

TONYA-KOOP Başkanı Kemal Tonya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yayınladığı listede yer alan ürünle ilgili açıklama yaptı.

TONYA-KOOP: Marka değerimizi kimse lekeleyemez
TONYA-KOOP: Marka değerimizi kimse lekeleyemez Admin
Advert

SS Tonya ve Bütün Köylerinin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tonya, 30 Ağustos 2016 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yayınladığı hileli ürünler listesinde SS TONYA-KOOP’un da yer alması ve basında çıkan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olduğunu dile getirerek yazılı bir açıklama yaptı.

SS Tonya ve Bütün Köylerini Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tonya, “2009-2014 tarihlerinde yapılan seçimler sonucu göreve getirilen yönetim kurulumuz bugün itibarıyla TONYAKOOP mali değerinin 20 milyonun üzerinde olduğu, günlük 25 tonluk süt işleyerek üreticiye ve ülke ekonomisine önemli katkı sağladığı, üreticiye, çalışanlara, SGK, vergi dairelerine, taşıyıcılara ve piyasaya borcu olmadığı bu zamanda; 3 bin üyesi ile ülkemizin en önemli tarımsal kooperatiflerindendir. Kooperatif tüzel kişiliği özelliği ile rakipleri ile mücadele etmeye çalışan kooperatifimiz ürün yelpazesine ve pazar payını artırmaya çalışmaktadır. Bu amaçla zaman zaman AR-GE çalışmalarına bağlı olarak deneme ürünleri yapmaktadır.” dedi.

2015 yılındaki işlem bugün neden gündemde?

Kooperatif Başkanı Tonya, açıklamasına şöyle devam etti: “İstek üzerine 2015 yılı Ekim ayında pizza kaşarı denemesi yapılmaya çalışılmış ve özelliği itibarıyla bitkisel katkı yapılması gerekirken yapım aşamasında BİMER’e yapılan şikâyet ve alınan numune üzerine denemeye son verilmiştir. Mevcut klasik kaşar peyniri pizzada kızarmadığı ve sertleşmediği için bitkisel yağ katkılı üretilmekte, ambalajın üzerine katkının adı ve miktarı yazılmaktadır. Bakanlıktan izin alınarak yapılabilecek bu yatırım şikâyet üzerine gerçekleştirilmemiştir. Yılda 60’a yakın şikâyeti olan işletmeler yerine geçen yıl işlem görmüş ve tek şikâyeti olan TONYA-KOOP.’un bugün listeye alınmasını da anlayamadık. Tutanak sadece deneme için yapılan 58 kg. pizza kaşarıyla ilgilidir. Diğer ürünlerimiz katkısız ve devam edecektir. Tüketicilerimiz şunu bilsin ki bu olay iyi niyetle başlamış ama kooperatif olmamız nedeniyle diğer işletmeler gibi saklanmamıştır. Münferit bir olaydır. Tüketicilerimiz ürünlerimizi güvenle tüketebilirler. İyi niyetle sebep olduğumuz bu üzücü gelişmeden dolayı üreticilerimizden, tüketicilerimizden ve kamuoyundan özür dileriz. Geçmişte olduğu gibi TONYA-KOOP. ürünleri ulusal bazda marka özellikleri nedeniyle yer almaya devam edecektir.”

Günebakış - Hasan BAHADIR

 

Tonya-Koop Tonya Süt Kemal Tonya
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg