Bakan’dan ilginç çıkış!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşil Yol ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin deniz ve tabiat turizminde gelişmeye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Bakan’dan ilginç çıkış!
Bakan’dan ilginç çıkış! Admin
Advert

Yeşil Yol Projesi’nin tabiat turizmi açısından kaçınılmaz olduğunu da belirten Bakan Eroğlu, Yeşil Yol’a karşı çıkanların buralarda kaçak pansiyon ve evleri bulunanlar olduğunu iddia etti. Buralarda 78 milyonun hakkı olduğunu belirten Eroğlu, “Turizmde maksat gelir elde etmektir. Çok sayıda turist değil, çok büyük miktarda gelir elde etmektir. İnsanlar doğa turizmi için büyük paralar harcıyorlar. Dağ turizmi için gelen bir turistin harcadığı para 10 bin dolar, öbür turistinki ise 500 dolar. 500 dolar harcayacak 20 turist yerine doğa turizmi amaçlı bir turist gelse aynı parayı verir. Bu yüzden biz buralarda turizm odaklı bir değişim projesi yapma çabasındayız. Ama buralarda yeterli yol yok. Burada yanlış bilinen şu; mevcut yolları genişletmeden, sadece düzeltip, etrafını ağaçlandırmaktır. Yeşil Yol dememizin sebebi düzeltilmiş ama sadece iki aracın yan yana geçebileceği bir yoldur. Zaten çoğu yerde böyle yollar mevcut. Biz sadece düzeltiyoruz. Gerekli yerlerde köprüler ve iyileştirme çalışmaları yapılacak. Bu yollar baştan sona yemyeşil olacak şekilde ağaçlandırılacak. Burada seyahat edenler bin bir renkli çiçekler arasında, iki tarafı ağaçlarla kaplı yemyeşil bir yoldan gidecekler.” ifadelerini kullandı.

PROJEYE KAÇAK YAPI SAHİPLERİ KARŞI ÇIKIYOR

Amaçlarının tahrik olmadığını da belirten Bakan Eroğlu, “Bu projeye karşı çıkanlar orada kendisine, devlet arazisine yer yapmış kimselerdir. Biz bunları tespit ettik. Vatandaşlarımız da bunu biliyor. Bu yapı sahipleri, devlet buraya gelirse kontrol olur, bizim de kaçak yapılarımız yıkılır endişesi ile başka maksattalar. İsim vermek istemiyorum ama bakıyorsunuz bu şahısların burada kaçak evleri, pansiyonları var. Ama kusura bakmasınlar burada 78 milyonun hakkı var. Gerçek budur. Tahrik söz konusu değil, amacımız buradaki güzellikleri tüm dünyaya tanıtmaktır. Bir plan çerçevesinde yapılacak olan yerlerde yöresel ürün ve yiyeceklerin satıldığı yerler olacak. Burada abartıldığı gibi çok ağaç kesilmiş değildir. Kesilen ağaçların yerine daha fazla fidan dikildi. Rüzgâr nedeniyle yıkılan ve bir araya topladığımız ağaçları bazı medya kuruluşları yeni kesilmiş gibi haber yaptı. Gerçek böyle değildi. Türkiye’nin deniz turizminde, tabiat turizminde, sanayide, tarımda değişmeye ve daha da gelişmeye ihtiyacı var. Gelişmemiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunu biz 78 milyon için yapıyoruz.” dedi.

Kaynak: günebakış - Ahmet CEYLAN

 

Veysel Eroğlu Yeşil Yol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg