Trabzon'da 490 kişi ihraç edildi

Son yayımlanan KHK ile hangi kurumdan kaç kişinin ihraç edildiği belli oldu

Trabzon'da 490 kişi ihraç edildi
Trabzon'da 490 kişi ihraç edildi Admin
Advert

1 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 672 Sayılı KHK ile Trabzon ilinde 490 savcı, hâkim, polis, asker, doktor, hemşire, öğretmen, memur ve/veya idareci meslekten ihraç edildi. Son kararnameye göre en fazla ihraç 281 memur ile Millî Eğitim Müdürlüğünde yaşanırken, Emniyet Müdürlüğünden 74, Sağlık Müdürlüğünden 34, KTÜ’den 15 ve Trabzon Müftülüğünden de 28 kişi mesleğinden men edildi. Trabzon’daki adliyelerden de 7 hâkim ve savcı ihraç edildi.

TRABZON’DA HANGİ KURUMDAN KAÇ KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ?

Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) Trabzon’da 1 vali yardımcısı, 3 kaymakamın yanı sıra, 3 hâkim ile 4 savcı ihraç edildi. Millî Eğitim Müdürlüğünden 281, Sağlık Müdürlüğünden 34, Müftülükten 28, KTÜ’den 15, Tarım Müdürlüğünden 9, SGK’dan 8, Gelir İdaresi Başkanlığından 5, Tapu Müdürlüğünden 4, TÜİK’ten 3, Jandarma, TEİAŞ, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İller Bankası, Yurt-Kur ve Gümrük Muhafaza’dan ikişer, Ekonomi Bakanlığı ile KOSGEB’den de birer personel meslekten ihraç edildi.

İŞTE TRABZON’DA İHRAÇ EDİLEN 74 POLİSİN RÜTBELERİ

İçişleri Bakanlığı Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte Türkiye genelinde 7 bin 666 emniyet personelini Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinden ihraç etti. Edinilen bilgiye göre; Trabzon'da bu karar ile birlikte 74 isim ihraç oldu. Bu isimlerin bir kısmının ise Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından 17 Temmuz'da 672 Sayılı Kanun ile açığa alınmıştı. Gelen kararname ile birlikte 670 Sayılı Kanun gerekçesi ile bu isimler ihraç edilmiş oldu. Trabzon'da ihraç olan polislerin rütbeleri şöyle; 8’i 3. sınıf emniyet müdürü, 11’i 4. sınıf emniyet müdürü, 2’si emniyet amiri, 2’si baş komiser, 2’si komiser, 18’i komiser yardımcısı, 2’si başpolis, 28’i polis memuru, 1’i mahalle bekçisi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon fetö Tutuklama İhraç
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg