Kaşüstü’ne dal-çık yapılacak

Kaşüstü’ne dal-çık yapılacak
Kaşüstü’ne dal-çık yapılacak Admin
Advert

AK Parti Trabzon Milletvekilleri MKYK Üyesi Ayşe Sula Köseoğlu ve Muhammet Balta, Karayolları 10. Bölge Müdürü Sebahattin Bayramçavuş’u makamında ziyaret etti. Burada Karayolları’nın Trabzon’daki yatırımları ile ilgili bilgiler alan milletvekilleri, sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Köseoğlu ve Balta, Kaşüstü’ndeki kavşağın ‘Dal-çık’ şeklinde yapılmasının kesinleştiğini ve yapımının kısa süre sonra başlayacağını ifade ettiler.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Ayşe Sula Köseoğlu, Karayolları 10. Bölge Müdürü Sebahattin Bayramçavuş’u makamında ziyaret etti. Burada Karayolları’nın Trabzon yatırımları ile ilgili bilgiler alan Milletvekilleri, sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Trabzon’da bir süredir tartışma konusu olan Kaşüstü’ndeki kavşağın da burada ‘Dal-Çık’ olarak yapılacağı açıklandı. Programda ilk olarak konuşan Köseoğlu, “Bizler buradan aldığımız bilgilerle Trabzon’da tıkanan trafik sorunlarının çözümü noktasında bir bilgi alışverişinde bulunduk. Burada aldığımız bilgileri hem İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile istişare yaparak Ulaştırma Bakanımızla Trabzon Milletvekilleri olarak hızlandırılması için girişimlerde bulunacağız. Akyazı’nın yakın tarihte açılacak olması ile birlikte bağlantı yollarının açılacak olması önem arz etmekte. Çok faydalı bilgi alışverişinde bulunduk. Projelerin detaylı aşamaları ve yapılması noktasında bizleri bilgilendirdiler. Ankara’da aksayan noktalarda bir an önce hızlı girişimlerde bulunacağız” dedi.

KAŞÜSTÜ KAVŞAĞI NETLİK KAZANDI

Kaşüstü’nde bir süredir tartışmalara neden olan ve ilk olarak üst geçit şeklinde açıklanan ancak sonrasında tüm kesimlerin itirazı sonrasında ‘Dal-çık’ yapılması gündeme gelen kavşağın da geleceği belli oldu. Konuyla ilgili soruya Balta, “Dal-çık yapılacak. Mevcut ihale edilmiş proje kapsamında yakın bir süre içinde ‘Dal-çık’ yapılacak. Orada doğal olarak, görsel olarak görüntüyü bozmayacak proje yapılacak. Belki dalcığın riskleri var ama o riskleri ortadan kaldırmak için, teknik elemanlar proje çalışmasını bitirmek üzere. Trabzon’un doğusu ile batısı ile trafiğin tıkandığını görüyoruz. Yaz aylarında bu daha had safhada. Özellikle mesai bitiminden sonra da insanların araçlarıyla beraber geçtiği güzergâhlar tıkanıyor. Hem Karayolları hem de Büyükşehir ile ilçe belediyeleri bu işin bilincinde. Karayollarımız ile ortak çalışması neticesinde istişare ile bir proje ortaya çıktı” diye konuştu. Köseoğlu, projenin zaman kaybetmeden eski ihalenin revize edilerek yapılacağını kaydederken bitim süresi ile ilgili ise bir tarih vermedi. Köseoğlu, “Kaşüstü’ndeki kavşağın mevcut haliyle projesi yapılmıştı. İhale edilmişti. Şimdi aynı ihale üzerinden proje değişikliği yapılacak ve devam edecek. Aksayan bir şey yok, proje halkın isteği şeklinde revize ediliyor. Kesin bir tarih söyleyip de 3 gün geçti bu tarih geçti. Bizim amacımız bir an önce bitmesi lazım. En hızlı şekilde bitmesini sağlamak için buradayız” dedi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Kaşüstü Dal-Çık Kavşak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg