41 öğretmen aranıyor

Trabzon’da Bylock kullanıcısı 64 öğretmenden 23’ü yakalanırken, 41 öğretmen ikametlerinde bulunamadı.

41 öğretmen aranıyor
41 öğretmen aranıyor Admin
Advert

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri Vakfıkebir ilçesinde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütmüş olduğu operasyonlarda ilçede ikamet eden 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin İl Emniyet Müdürlüğünde süren sorgularının ardından Vakfıkebir Adliyesi'ne sevk edildi. Aralarında, örgütün ilçe kasası, ev ağabeyleri ve bölge ablalarının da bulunduğu 8 kişiden 7’si tutuklanarak Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi. 1 kişi ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

KOM Şube FETÖ/PDY’ye ait eğitim kurumlarına yönelik yapmış olduğu çalışmada 64 öğretmen hakkında soruşturma açtı. Cemaat’in kullanmış olduğu haberleşme programı ‘BYLOCK’ kullanıcısı olan 64 öğretmenden 8’i Trabzon’da gözaltına alınırken, 7’si ise diğer illerden Trabzon’a getirildi. Aynı soruşturmada adı gecen 8 kişinin ise; başka illerde tutuklandığı öğrenildi. 41 öğretmenin ise yapılan çalışmada ikametlerinde bulunmadığı ve firar ettiği öğrenildi.

Öte yandan Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, yürütmüş oldukları çalışmada görevde bulunan 2 polisi gözaltına alarak haklarında inceleme başlattı.

fetö Trabzon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg