Öztürk: Güzel Sanatlar kapanmayacak, güçlendirilecek.

Giresun AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk, Görele Güzel Sanatlar Fakültesinin kapatılacağı yönündeki söylentilere açıklık getirdi.

Öztürk: Güzel Sanatlar kapanmayacak, güçlendirilecek.
Öztürk: Güzel Sanatlar kapanmayacak, güçlendirilecek. Admin
Advert

Son günlerde Görele Güzel Sanatlar Fakültesinin kapatılacağı yönündeki söylentilere açıklık getiren Giresun AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk Fakültenin kapatılmayacağını, aksine yeni bölümler ve yeni öğretim görevlileri atanarak daha da güçlendirileceğini belirtti.

Bayram ziyaretleri nedeniyle Görele’de partililer ve vatandaşlar ile bir araya gelen AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Görele’deki Güzel Sanatlar Fakültesinin daha da güçlendirileceğini söyledi. Eynesil’deki ziyareti sırasında Muhabirimiz Ahmet Ceylan’ın, Görele’deki Güzel Sanatlar Fakültesinin kapatılacağı yönünde söylentiler ile ilgili sorusunu yanıtlayan Öztürk,”Görele Güzel Sanatlar Fakültesinin kapatılması kesinlikle söz konusu değildir. Değil kapatma burayı daha da güçlendireceğiz. Hem Güzel Sanatlar Fakültesini hem de Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okuluna yeni bölümler açıyoruz, yeni kadrolar istedik. Buradaki sorun sadece mevcut dekan arkadaşımızın yeniden göreve atanmaması, rektör arkadaşımız böyle bir tasarrufta bulunmuş. Dekan beyi sadece idari olarak göreve atamamış, yoksa hocalıkları devam ediyor. Ben rektör ile görüştüm, şu anda vekâleten birini atamış. Asaleten dekan atanması içinde çalışacaklar. Rektör beyin ifadesi ‘biz orayı güçlendireceğiz.’ diyor. Bizde takip ediyoruz. Kesinlikle Fakültenin kapatılması veya bir bölümünün başka yere taşınması asla söz konusu değildir. Bunlar sokakta konuşulan şeylerdir. Burayı güçlendireceğiz, yeni bölümler açacağız. Yeni kadrolar açtıracağız. Verilmiş bir şeyin geri alınması söz konusu değildir. Kaldı ki fakülteler kanun ile kurulup kanun ile kapatılır. Bakanlar Kurulu bile böyle bir şey yapamaz. Ancak Meclisten kanun çıkması gerekir. Dolaysıyla kanun çıkarma yetkisi ne rektöründür, ne de başka bir kurumundur. Meclisindir. Bu bakından Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve diğer yüksekokullar ile eğitim kurumlarımız devam edecektir. Biz bunları daha da güçlendireceğiz.” dedi.

Günebakış - Ahmet CEYLAN

Giresun Ak Parti Güzel Sanatlar Fakültesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg