Aksu ve Ersoy Belçika'da

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve yardımcısı Murat Ersoy, eşleriyle birlikte La Louviere Belediye Başkanı Jacgues Gobert’un daveti üzerine Belçika’ya gitti.

Aksu ve Ersoy Belçika'da
Aksu ve Ersoy Belçika'da Admin
Advert

Türklerin yoğun olduğu ve çoğunluğunu Giresunluların oluşturduğu Belçika’nın La Louviere şehri ile kardeş şehir kararının 3 Şubat tarihli meclis toplantısında alındığını açıklayan Aksu, La Louviere kentinde faaliyet gösteren Türk İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türk İşçileri Dayanışma Derneği’nin iki kentin kardeş şehir olması yönünde önemli çaba harcadıklarına vurgu yaparak, dünyanın dört bir köşesinde bulunan Giresunlu hemşerilerle sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda işbirliği ve iletişim içersinde olduklarını söyledi.

La Louviere Belediye Başkanı Jacgues Gobert, tarafından yapılan davet üzerine Belçika’ya gidecek olan Aksu’ya, eşi Müge Aksu, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Eşi Merih Ersoy, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Özdemir eşlik edecek. 15 Eylül akşamı La Louviere belediye sarayında karşılanacak Giresun heyeti için resmi tanışma yemeği verilecek. 16 Eylül günü heyetler arası çalışma ve tanışma ve iki kent arasında temsilcilik oluşturulması toplantıları yapılacak. Toplantıya eyalet belediye başkanları, Türk Dernekleri temsilcileri katılacak. 17 Eylül günü heyetler serbest gezi yapacaklar. Akşam Walonya bayram törenleri yapılacak. 18 Eylül günü Türk İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Türk İşçileri Dayanışma Derneği tarafından Giresun heyeti için düzenlenen etkinliklere katılım sağlanacak. Başkan Aksu ve beraberindekiler 19 Eylül tarihinde Türkiye ‘ye dönecekler.

Belçika’nın La Louviere Belediyesi ile Giresun Belediyesi arasında ortak projeler üretilmesi, ekonomik, kültürel ve sosyal iletişim sağlanması amaçlanıyor. Belçika La Louviere Belediye Başkanı ve bir heyetin Aksu Festivali’ne davet edileceği açıklandı. İki belediye arasındaki tanışma ve ortak projelerin hazırlanmasından sonra kardeş şehir protokolünün 2017 yılında imzalanması bekleniyor.

Giresun Kerim Aksu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg