Dernekpazarı Süt Fabrikası yeniden açılıyor

Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde kurulan ve bir süre işletildikten sonra kapanan süt fabrikası yeniden faaliyete geçiyor.

Dernekpazarı Süt Fabrikası yeniden açılıyor
Dernekpazarı Süt Fabrikası yeniden açılıyor Admin
Advert

SS Dernekpazarı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından 90’lı yıllarda kurulan ve Dernekpazarı-Çaykara arasında Holo Köprüsü yanında bulunan tesis, işletme sorunları nedeniyle 12 yıldır âtıl durumdaydı.

Yılmaz Kumaş ve oğlu Ahmet Kumaş, tesisi yeniden faaliyete geçirdi. Açıklamalarda bulunan Ahmet Kumaş, “Tesis 12 yıldır âtıl durumda bulunduğundan her tarafı dökülüyordu. Biz tüm tesisi yeniden elden geçiriyoruz. İlk etapta Vakfıkebir, Tonya ve Beşikdüzü bölgesinin ürünlerini burada pazarlayacağız. Satış reyonumuzu önümüzdeki hafta hizmete sunuyoruz. Bina ve makinaların onarımı tamamlandıktan sonra üretime geçmeyi planlıyoruz. Çaykara ve Dernekpazarı yöresinden süt toplayıp burada yöresel ürünlere dönüştürmeyi planlıyoruz. İleride kendi süt hayvancılığı tesisimizi de kurmayı düşünüyoruz. ” dedi. Maliye Bölümü mezunu olan Ahmet Kumaş, amaçlarının bu önemli tesisin yöre için yeniden bir iş ve istihdam kapısı olmasını sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Dernekpazarı Süt Fabrikası
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg