Bak evladım

Bak “evladım” dedimse, bu hitabımın muhatabı Türkiye sınırları içinde yaşayan: Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Rum, Yahudi, Arnavut, Gürcü vb… hepimiziz!. Bu gemi batarsa, evet hepimiz boğuluruz, biz boğuluruz da sen boğulmazsan bile o acımasız emperyalistlerin kölesi olmaktan zerrece kurtulamazsın.

Bak evladım
Bak evladım Admin
Advert

Bak evladım, OHAL olmazsa bu HAL olur, devlet kendini her halükarda korur.

Hele Türk devleti binlerce yıllık tarihi tecrübesiyle bunu çok iyi başarır.
İç dinamiklerindeki birikim, tecrübe, köklü duruş tarihte kaç millette vardır ki…

Devlet önce seni seyreder, sana bazı serbestiyetler verir. Yani seni dener, güvenini öğrenmek ister. Bakar ki başkasının oyuncağı olmuşsun, seni önce uyarır, akıllanmadın o vakit yok eder.
Tüm devletler aslında bunu böyle yapar. Bu konuda diğer devletler daha katıdır hatta...
Batılı devletler bile… Aslında Türk devleti daha merhametlidir, bunu da böyle bilmelisin.


Özellikle bölgemizin stratejik önemi devletimizin çok uyanık olmasını da getirmektedir…
Yoksa dünyanın en hareketli bölgesinde ayakta durabilmek öyle çok da kolay değildir. Anadolu merkezli bu bölgede hepimiz biliyoruz ki nice medeniyetler, nice devletler tarihin bataklığına gömülmüş, kaybolmuş gitmişlerdir.

Bu devletin de yok olması için yaptığınız bu kadar kötü hareketleri, hatta ihanete varacak tutumları devletin hoş görmesini asla bekleyemezsiniz.

Kimse de buna müsaade etmez, edemez...

Yani, devlet senin cahilliğinden, oyuna gelmişliğinden veya ihanetinden seni ve senin geleceğini korumaktadır.

Sen dış güçlerin oyununa geldin nihayetinde devletini de yok ettin…
Bir düşün çocukların, torunların, akrabaların, geleceğin artık kıyamete kadar vatansız olacaktır. Kıyamete kadar adın göçmen kalacaktır.
Senin bir menfaatin, bir ihanetin hem milletini hem en yakınlarını, hem de tüm geleceğini ateşe atıyor, ömür boyu başkalarının kölesi yapıyor.

Buna sen müsaade etsen, çocuğun müsaade etmez. Çocuğun etse, torunun müsaade etmez.
Sen ki üç kuruşluk menfaatin için ihanet ediyor koca bir milletin mazisini- atisini, geçmişini- geleceğini, tarihini, hürriyetini tüm kutsal değerlerini uçuruma atıyorsun.
İşte bu yüzden devlet vardır, olmalıdır da, bu yüce milletin devleti de kıyamete kadar var olacaktır. Bilinmelidir ki bu devleti yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

 

Senin sadece iyi niyetle devleti yönetmek, iyiye, adalete, merhamete yönlendirmek hakkın ve görevin vardır. Senin devleti yüceltmek, iyi yetişmiş olarak devletin kurumlarında görev almak, halkını mutlu etmek için gayret göstermek hakkın vardır.

Gel bu hak ile hem kendi neslinin geleceğine, hem de bu milletin geleceğine katkıda bulun. Böyle mutlu ol. Yoksa hangi milletin boyunduruğuna girersen mutlu yaşayabilirsin ki!.
 

Batı’nın acımasızlığını: dünyada yaptıklarıyla görmüyor musun?.
Sömürüde, zulümde sınır tanımayan bu zalim emperyalistlerin yine nasıl yanında olabiliyorsun.

Bu akılla, izanla, gönülle izah edilemeyecek bir durumdur.
 

Bak “evladım” dedimse, bu hitabımın muhatabı Türkiye sınırları içinde yaşayan: Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Rum, Yahudi, Arnavut, Gürcü vb… hepimiziz!.
Bu gemi batarsa, evet hepimiz boğuluruz, biz boğuluruz da sen boğulmazsan bile o acımasız emperyalistlerin kölesi olmaktan zerrece kurtulamazsın.

O yüzden gelin bu devlete sahip çıkalım, el ele, gönül gönüle bu devleti kalkındıralım.

Birlikte çok mutlu olabiliriz. Bunun dün tarihi örneklerini asaletle vermiş adalet, merhamet hoşgörü dolu bir milletiz çünkü.

Az vakit ayır ve tarihin birkaç sayfasını çevir yeter. Bu dünyaya nice değerler kazandırdığımızı göreceksin ve hatadan döneceksin…

İbrahim Hakkı Gündoğdu Bak evladım Devlet OHAL
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg