Trabzon'u briç oynamaya davet etti

Trabzon Briç Kulübü Başkanı Prof. Dr. Orhan Özgür: “Unutkanlığın en iyi ilacı olan briç bunaklığı da önlüyor” dedi.

Trabzon'u briç oynamaya davet etti
Trabzon'u briç oynamaya davet etti Admin
Advert

Briç oyununun unutkanlığı ve yaşlılıkta bunamayı önlediği iddia edildi. Türkiye Briç Federasyonu Karadeniz Bölgesi geleneksel Ridos Briç Turnuvası’nın 3.'sü Rize’nin İkizdere ilçesindeki Ridos Termal Oteli'nde gerçekleştirildi. Samsun’dan Artvin’e kadar 7 ilden 50 sporcunun katıldığı turnuva 15 masada iki gün sürdü. Turnuva sonucunda Alaattin Albayrak-İbrahim Yüksel çifti 58.68 puanla birinci olurken, müsabakalarda dereceye giren ilk üç çifte kupa verildi.

Turnuvaya katılan Trabzon Briç Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroentoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Özgür, briç sporuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Orhan Özgür, briçin unutkanlığın en iyi ilacı olduğu gibi bunaklığı da önlediğini söyledi. Briçi bazı insanların kâğıt oyunu olarak algıladıkları ancak briçin aslında önemli bir sağlık sporu olduğunu iddia eden Özgür “Briçin insan sağlığına yararlı oldu bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Ancak çoğu kişi bunu bilmiyor. Briç bir kâğıt oyunu olarak algılanıyor. Hâlbuki briç insan sağlığına yararlı bir spordur. Beyin sporudur. Nasıl kaslarınızın gelişmesi için atletizm yapıyorsanız, diğer bedensel sporları yapıyorsanız beyninizin güçlenmesi için de briç oynayacaksınız. Bu yüzden biz briçin yaygınlaşmasını istiyoruz. Bugün nöroloji uzmanları bunamanın tedavisinin briçten geçtiğini düşünüyor. Bunu iddia ediyorlar. Bu nedenle briçin yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Briç oynarken konsantrasyon kabiliyetinizi güçlendiriyorsunuz. Bunun yanında unutkanlığın da en büyük ilacı. Gençler kahve köşelerinde zaman tüketecekle rine briç kulüplerinde briç oynasınlar. Çok daha iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

Prof. Dr. Orhan Özgür, son üç yıldır turnuvalarını özellikle Rize’de doğanın içerisinde bulunan bir otelde gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek “Bu oyunda en önemli şey dikkattir, konsantrasyondur. Bu otelin sesiz bir doğa ortamında olması bizler için son derece önemli, dinlendirici. Hafta sonunu dolu dolu geçiriyorsunuz. Spor yapıyorsunuz aynı zamanda dinleniyorsunuz. Bu nedenle son derece yararlı bir turnuva olduğunu düşünüyoruz“ şeklinde konuştu.

Kaynak: günebakış

Prof. Dr. Orhan Özgür Briç
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg