Akçaabat'ın trafik çilesi ne zaman bitecek?

Gelecek yıllarda araç sayılarının da artacak olması nedeniyle kenti büyük sıkıntılar bekliyor.

Akçaabat'ın trafik çilesi ne zaman bitecek?
Akçaabat'ın trafik çilesi ne zaman bitecek? Admin
Advert

Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olmasıyla birlikte yollara düşen vatandaşlar Türkiye genelinde trafiğin yoğun olmasına neden oldu. Akçaabat da trafiğin yoğun olduğu yerleşimlerden biri oldu. Rize’ye, Artvin’e, Gümüşhane’ye ve hattâ Erzurum, Erzincan başta olmak üzere birçok ile Trabzon üzerinden gitmek isteyen vatandaşlar Karadeniz sahil yolunun Akçaabat geçişinde büyük araç kuyrukları oluşturdular. Akçaabat, tatil boyunca trafikte 61 plakadan çok başka plakaların geçişine sahne oldu.

KAVŞAK KİLİTLENDİ

Bayram öncesinde ve ilk gününde doğu yönündeki trafik ağır bir biçimde hareket ederken özellikle Düzköy yolu kavşağında büyük araç kuyrukları oluştu, kavşak kilitlenme noktasına geldi. Aynı durum ise bu kez yolun batı yönünde bayramın bitmesiyle meydana geldi. Tatillerinin sonuna gelen vatandaşlar çeşitli illerden yaşadıkları yere geri dönmeye çalışırken gidiş yönünde büyük araç yoğunlukları oluşturdu. Araç yoğunlukları akşamın geç saatlerine kadar sürdü.

İÇ YOLLAR DA TIKANDI

Trabzon’da yaşayan ve ilçeler arasında geçiş yapmak isteyen az sayıdaki kimi vatandaşlar ise alternatif yolları kullandı. Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü ve Yıldızlı Mahallelerinde sahil yolunun hemen üstünde iç yolu kullanan yerel halk zaman zaman burada da trafiğin yoğunlaşmasına neden oldu.

EKONOMİYE BÜYÜK ZARAR

Bayram tatilinde Akçaabat köftesi yemek isteyenler ise kelimenin tam anlamıyla büyük bir kargaşanın içine sürüklendiler. Trabzon ile Akçaabat arasını neredeyse bir saatte kat eden araç sürücüleri canlarından bıkarken; kimileri ise bu yoğunluğu bildiğinden başka mekânları tercih ederek Akçaabat’ın yemek ekonomisine büyük zarar verdiler.

ÇÖZÜM İVEDİ OLMALI

Vatandaşlar Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin önündeki kavşakta gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde büyük sorunların yaşanacağını, bunun ceremesini sadece trafikte değil ekonomide de çekeceklerini belirterek Trabzon Milletvekillerini göreve davet ettiler.

Günebakış - Berkant PARLAK

Trabzon Akçaabat Trafik
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg