Raylı sistem için ilk adım oybirliğiyle atıldı

Trabzon’da yaşayanların hayalini süsleyen Raylı Sistem projesi için ilk resmi adım atıldı.

Raylı sistem için ilk adım oybirliğiyle atıldı
Raylı sistem için ilk adım oybirliğiyle atıldı Admin
Advert

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Raylı Sistem çalışmasının 2016 Yılı Performans Programına ilave edilmesine ilişkin karar dün Meclis’te görüşüldü. Büyükşehir Meclisi’nde yapılan oylamaya muhalefet partilerdeki üyeler de tam destek verdi ve karar oy birliği ile kabul edildi. Böylece bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yapılacağını açıkladığı Raylı Sistem ile ilgili ilk resmi adım nihayet atıldı.

Yapılacak hat ilk etapta Akyazı Stadı ile Trabzon Havalimanı arasında projelendirilecek. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, "Fizibilite, Etüt ve Proje çalışması belediyenin 2016 Performans Programında yoktu, onu ilave edeceğiz. Kararı alındı. Çalışmalar başlatıldı. Bugün de resmi olarak performans programına yansımasını görüyoruz. Rabbim inşallah yardımcı olur. Modern ve çağdaş bir kente raylı sistemin olmaması düşünülemiyor. Resmi kararını aldık." dedi.

Meclis Üyesi İsmail Hakkı Küçükali ise "Hafif raylı sistem modern bir ulaşım sistemi. Trafik sorunun çözüm olacak bir ulaşım. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah Allah tamamına erdirir." dedi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Raylı Sistem Nereye yapılacak Ne zaman bitecek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg