RTSO Başkanından ilginç teklif: Belediye havayı satabilir

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Belediyesi gelirlerinin arttırılabilmesi için inşaatlara fazla kat verilmesini teklif etti.

RTSO Başkanından ilginç teklif: Belediye havayı satabilir
RTSO Başkanından ilginç teklif: Belediye havayı satabilir Admin
Advert

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, katıldığı bir televizyon programında Rize Belediyesinin çalışmalarını değerlendirip belediyecilik hizmetlerinin daha iyi olabileceğine vurgu yaptı. Karamehmetoğlu, “Belediye Başkanımız görevi devraldığı günden bu yana beş kez özel kalem müdürünü değiştirdi. Dört kez zabıta müdürünü değiştirdi. Alt kadrolarda da çok sayıda değişiklikler yapılmış. Bir arayış var ama bunun bir yerde neticelenmesi lazım. Belediyecilik hizmeti takım olmadan olmaz. Mutlak olarak hizmet üretecek bir takım oluşturulması lazım. Oluşturulacak bu takım ile hareket etmek lazım. Başkanımız çok iyi niyetli bir insan. Ancak biz daha başarılı olmasını istiyoruz. Çünkü biz çoluk çocuğumuzla bu şehirde yaşıyoruz. Başkanımız ne kadar başarılı olursa çoluk çocuğumuz o kadar kaliteli bir hayat sürer.” dedi.

BELEDİYE HAVAYI SATSIN!

Karamehmetoğlu, kaynak sıkıntısı yaşayan Rize Belediyesine fazla kat vererek gelir elde etme teklifinde bulundu. Karamehmetoğlu, “Belediye Başkanımızın en büyüt talihsizliklerinden bir tanesi kaynak üretememesi. Bu şartlarda üretme şansı da yok. Neticede satacak 1 metrekare yeri kalmamış. Geçmişte Belediyeye ait mülklerin hepsi satılıp yenildi, bitirildi. Ancak olur veya olmaz bilemiyorum. Sadece benim görüşümdür. Rize Belediyesi hudutları içerisinde belli bir yer örnek seçilerek belediyemiz havayı satabilir. Kastım şudur. Seçilen belli noktalarda kat yükseklik sınırı mesela 10 katsa o bölge gerekli çekmeler yapılarak 30 kat vereceksin. 30 katın 15 katını para karşılığı arazi sahiplerine satacaksın. Bu şekilde örnek bir alan oluşturulabilir. Bu Rize Belediyesinin kurtuluşu olur diye düşünüyorum. Elbette bunu Rize’nin tamamına uygulayamazsınız. Belli bir iki mahallede bu uygulanabilir. Örnek olmak şartı ile belediyemiz bunu yapabilir.” şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi Rize ile yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Belediyesi tarafından TOKİ’ye yaptırılan TİMYA isimli toplu konut projesindeki kat sayısını fazla bularak projenin değiştirilmesi talimatı vermişti.

Günebakış

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg