Giresun Günleri'nin startı verildi

Geleneksel İstanbul Giresun günleri toplantısı Giresun federasyonu genel merkezinde gerçekleştirildi. 20-21-22-23 Ekim’de Yenikapı’da düzenlenecek olan Giresun Günleri’nin tanıtımı yapıldı. Moderatörlüğünü Federasyon medya birimi başkanı Zafer Tahmaz yaparken, Federasyon genel başkanı Mehmet Kuğu hem bilgi verdi hem de soruları cevapladı.

Giresun Günleri'nin startı verildi
Giresun Günleri'nin startı verildi Admin
Advert

Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu özetle şunları söyledi:

“Önümüzdeki ay yapacağımız Giresun Günleri'nde geçtiğimiz yıllarda yapılan tanıtım günlerini aratmamak gerekir. Bu vakte kadar gelen faaliyetimiz Dernekler Birliğimizle başlayıp federasyonumuzla devam ediyor. Bilindiği gibi Halil Kütük başkanımızla beraber başlamıştık. Giresun federasyonu kurulunca Başkanlığa seçilen ve bu görevi iki dönem yapan Onursal başkanımız İstanbul milletvekilimiz Hasan Turan başkanımızla Giresun tanıtımını en üst seviyede yapmaya devam ettik. Sayın başkanımız vekil olunca Başkanlık için arkadaşlarımız bizleri görevlendirdiler.

İşaret fişeği Taksim yürüyüşü

Sevgili dostlar, gerçekten arkadaşlarımızla beraber 20 gündür program üzerinde çalışıyoruz. Hata yapmamak için en ayrıntısına kadar inceliyoruz, inşallah tanıtım programımızı beğenmişsinizdir. Sizler de fikirlerinizle katkı yapabilirsiniz daha ne bir şeyler yapabiliriz tüm çabamız o yönde. Biliyorsunuz bir de bizim Giresun günlerinin işaret fişeği dediğimiz Taksim yürüyüşü var. Bu da 16 Ekim Pazar saat 13.oo’de tünelden başlayacak. Bunun için de tüm derneklerimiz azami sayıda katılım sağlamaya çalışalım” diye konuşurken, bazı muallakta kalan konular hakkında bilgiler verdi.

“Malumunuz Giresun günleri 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılacaktı. Ancak bizlerden değil İBB’den kaynaklanan bir mecburiyet hâsıl oldu ve bu tarihi almak zorunda kaldık.  Zaten Mayıs ayında yapacağımız faaliyetimiz Ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemden dolayı sonbahara kalmıştı. Önü malum soğuk derken, 23 Ekim’de yine Giresun’umuzun bir faaliyeti olan Esenyurt Belediyesi tarafından  Giresunlular derneğimize  yaptığı Kültür Evi açılışı vardı. Niyetimiz de 23 Ekim Pazar günü otobüslerle Esenyurt’a gidip Abdurrahman Ada başkanımızı yalnız bırakmamaktı, Allah şahidim ki kimseye art niyet olsun diye bu tarihle oynanmamıştır. Giresun Federasyonu nasıl ki bizimdir, aynı şekilde Esenyurt Giresunlular Derneği de bizimdir. Bunu herkes böyle bilmeli” dedi ve “ 16 Ekim’de yapacağımız Taksim yürüyüşünden sonra Kültür evi açılışına katılım sağlayalım” davetiyle sözlerini noktaladı

Daha sonra söz alan Esenyurt Belediye başkan yardımcısı ve Esenyurtlu Giresunlular dernek başkanı Abdurrahman Ada da yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Bizler Esenyurtlu Giresunlular olarak federasyonumuzun yapmış olduğu tüm faaliyetlere katılım sağlamaya çalışıyoruz. Ekim ayında yapılacak olan Giresun günlerine katılım sağlayacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Giresun Kültür Evi bir milattır

Sevgili hemşerilerim, değerli dernek başkanlarım, geçen yıl Mayıs ayında temelini attığımız Giresunlular Kültür Evi'nin açılışını 16 Ekim Pazar günü yapacağız. Bu bağlamda Belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu’na bir kez daha teşekkür ederim. Belediye başkanımız eğer o gün orada 15 bin Giresunlu görebilirse 3 kat olan kültür evimizi 4 kata çıkaracağını bizzat söyledi. Ben de inanıyorum ki bizler 20 bin kişi olacağız. Bu bir milattır, Esenyurt Giresunlular Kültür evi örnek teşkil edecek ve başka ilçeler de bunu yapacaklar. Belediye Başkanlarımız yapacak, Başkan yardımcılarımız yapacak, Dernek başkanlarımız yaptırmak isteyecek, yaptıramazlarsa aralarında para toplayıp yine yapacaklardır, buna inanıyorum. Arkadaşlar, burası sadece Esenyurt’ta yaşayan Giresunluların değildir. Orada Federasyonumuzun da bir odası olacak. Marmaralı Çotanaklar ve Giresunlu Eğitimciler İGDER’in de bir odası olacak. Hülasa, burada otantik Giresun yaşanacak”

Üst düzey katılım gerçekleşti

Toplantıya katılan 150’ye yakın siyasetçi, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerinden bazılarının isimleri şunlar:

 Esenler Belediyesi Başkan vekili hemşerimiz Faruk Aydın, Bulancak federasyonu(BU-FED) başkanı Abdullah Yümsel, Beykoz Giresunlular derneği genel sekreteri Gökhan Taneri Vural, Sancaktepe belediyesi spor koordinatörü ve Teakwando federasyonu başkan adayı  hemşerimiz Kadir Baş, Ankara il milli eğitim müdürlüğü uzman eğitimci hemşerimiz Ahmet Temur, Sakarya Giresunlular dernek başkanı Necati Kırdemir, Giresun İmam hatip mezunları vakfı (GİMEV)Başkanı Ahmet Maraş, İstanbul Esnaf sanatkar deneği(İSEDERİ)Başkanı hemşerimiz Mustafa Şeker, İstanbul Giresunlu eğitimciler derneği(İGEDER)Başkanı Arif Dede, Çamoluk derneği yönetim kurulu üyeleri  Mevlüt Düz ve Emin Karabul, Dereli Meşeliyatak dernek başkanı Güvenç Bekar, Ataşehir Giresunlular dernek başkanı Fatih Yelekoğlu, Piraziz- Bulancaklılar derneği(PİR-BUL)Başkanı Coşkun Torman, Piraziz dernek başkanı Engin Güner, İBB den Hemşerimiz Muhammet Herekoğlu, Çekmeköy Giresunlular dernek başkanı Selçuk Bayram, Esenler Giresunlular derneği yönetim kurulu üyesi Rüstem Sakızcı, Giresun medya platformu başkan yardımcısı ve Espiye Çepniköyü derneği başkan vekili Aydın Kömürcü, Çanakçı Akköy dernek başkanı  Haydar Öncü, İstanbul  Bayrampaşalı Giresunlular dernek başkanı Tülay Tahmaz ve yönetim kurulu, Espiye Gülburnu derneğinden Ulaş Çakır, Espiye federasyonu eğitim komisyonu başkanı Hamza Taş, Bulancak Erdoğanköyü dernek başkanı Ekrem Üngör ve yönetim kurulu, Bulancak Şeyh-Musa&Ataköy dernek başkanı Aytaç Akkaya, Batlamalılar dernek başkanı Mustafa Harmanşa, Espiye Tikence Güney mahalle derneğinden Halil Kır, Yağlıdere Tekkeköyü dernek başkanı Mustafa Öztürk, Damla Müzik’ten Ali Karadeniz,  Küçükçekmece Giresunlular derneği gençlik kolları başkanı Raşit Kaya, ve Federasyon Kadın ve Gençlik kolları tam kadro katıldılar.

Haber ve Foto/Özkan Kömürcü

Hasan Turan Mehmet Kuğu Halil Kütük Giresun Günleri Yenikapı Esenyurt Giresunlular Derneği Abdurrahman Ada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg