Beşikdüzü'nün sel kâbusu bitecek

Cora, Beşikdüzü ilçesinin büyük bir felaket yaşadığını ifade ederek tüm esnafın yaralarının sarılacağını söyledi.

Beşikdüzü'nün sel kâbusu bitecek
Beşikdüzü'nün sel kâbusu bitecek Admin
Advert

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelan felaketinin ardından ilçe merkezinde biriken çamur ve toprak yığınlarının temizlenmesine devam ediliyor.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Meteoroloji verilerine göre 5 yılda yağması beklenen yağmurun ilçeye 2 saat içerisinde yağması sonucu Beşikdüzü ilçesinin büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını dile getirerek "Bu büyük felaket sonrası Beşikdüzü ilçemizde kriz masası oluşturuldu. Bir yandan temizleme çalışmaları devam ederken bir yandan da hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, Beşikdüzü İlçe Belediyemiz, komşu ilçe belediyelerimiz, DSİ, Karayolları ekipleri Beşikdüzü ilçemizde yaşamın normale döndürülmesi için âdeta 24 saat çalışıyorlar. Sayın İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu, Sayın Başbakan’ımızla görüştü. Sayın AK Parti Genel Başkan Yardımcı’mız Nurettin Canikli de Mali Bakanı’mızla görüştü. Büyük mağduriyet yaşayan Beşikdüzülü esnaflarımızın yaraları sarılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Esnafımızın vergi ve kredi borçlarının ertelenmesi için de çalışmalar yapılıyor. Bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Bütün esnafımıza da tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

Milletvekili Cora, Beşikdüzü'nün yıllardır aynı sıkıntıyı yaşadığını ifade ederek "Beşikdüzü'nde böyle faciaların bir daha yaşamaması için kalıcı çözüme kavuşturmak şart oldu. Konuyla ilgili olarak çalışmalar yapılıyor. Belediye Başkanımızın kentsel dönüşümle alakalı çalışmaları var. İnşallah bu sorunu kökünden çözeceğiz ve Beşikdüzü ilçemizin sel kâbusu bitecek." şeklinde konuştu.

Günebakış - Hasan BAHADIR

Av. Salih Cora Beşikdüzü Sel
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg