Fiskobirlik Başkanı işini doğru yapsın!

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, fındık fiyatındaki dalgalanmaları piyasaya, dünyadaki piyasaların doğru yönetilememesine bağlayan FKB Başkanı Lütfü Bayraktar’a ateş püskürdü.

Fiskobirlik Başkanı işini doğru yapsın!
Fiskobirlik Başkanı işini doğru yapsın! Admin
Advert

Cirav, Fiskobirlik Başkanı Bayraktar’ın kendi işine bakması gerektiğini belirterek “Fiskobirlik Başkanı önce yaptığı işi doğru yapsın. Fındık fiyatında sert düşüşler olduğunu söylüyor. Fiyattaki dalgalanmaları da piyasaya, dünyadaki piyasalarını yönetemediğimiz anlamına geldiğini söylüyor. Piyasayı yönetemediğimizden fiyatta dalgalanmalar oluyormuş. O zaman petrol fiyatları niye düşüyor? Ne alakası var? Bunu söyleyen Fiskobirlik Başkanı istediğini yapsın, madem üreticiyi düşünüyor fındığı piyasadaki fiyatın üzerinde bir değerden alsın. Kimse elinden tutmuyor. Artık fındıkla ilgili bütün kesimlerin piyasa gerçeğini kabullenmesi gerekiyor.” dedi.

FİYATI ARZ-TALEP DENGESİ BELİRLER

Şu anda fındık fiyatının 12,5 lira seviyelerinde olduğunu belirten Cirav, “Artık fındık fiyatı normaldir ya da fiyat düşüktür şeklinde değerlendirmelere gerek yok. Fındık fiyatı serbest piyasada arz-talep dengesine göre şekillenmektedir. Bunu her zaman konuşuyoruz. Artık birilerinin bu gerçeği kabullenmesi gerekiyor. Yarın bu fiyat yükselebilir ya da düşebilir. Sonuçta arz-talebe göre fiyatı piyasa belirlemektedir. Fiyat 10 liradan başlamıştı, 15 lira seviyelerine kadar çıkmıştı. Dolayısıyla ‘fiyat tekrar yükselmeyecek’ diye bir kural yok. Fındık her türlü gelişmeye açıktır.” diye konuştu. 

Kaynak: günebakış - Gökhan DİHKAN

 

Mehmet Cirav Fındık fiyatı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg