Dar ve bariyersiz yol alarm veriyor

Uzungöl-Demirkapı-Yedigöller bölgesindeki yolun dar ve bariyersiz olması, araç sürücülerinin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Dar ve bariyersiz yol alarm veriyor
Dar ve bariyersiz yol alarm veriyor Admin
Advert

Türkiye’nin ve Trabzon’un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl’e her yıl gelen binlerce turistin doğa harikası Yedigöller bölgesini görmek için binlerce aracın kullandığı Uzungöl-Demirkapı-Yedigöller bölgesindeki yolun dar ve bariyerleri olmaması, araç sürücülerinin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce aynı yolda bariyerlerin olmaması nedeniyle bir aracın uçuruma yuvarlanması sonucu 2 kişi ölmüş, 2 kişi de ağır yaralanmıştı.

Yöre halkı, yolun Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söyleyerek defalarca haber yapılmasına rağmen yol kenarında bariyer önlemi alınmamasına tepki gösteriyor. Uzungöl-Demirkapı-Yedigöller bölgesi arasında DSİ tarafından yapılan ve Uzungöl’ün taşkınlardan korunması için yapılan bentlerin oluşturduğu suni göllerin oluşturduğu göletler bölgeye ayrı bir güzellik katsa da yolun dar ve kenarında bariyer veya korkuluk olmaması, her yıl binlerce turistin geldiği yörede otomobil, bisiklet ve akülü araç sürücüleri için kaza riski oluşturmaya devam ediyor. Şimdiye kadar birçok otomobil, bisiklet ve akülü araç sürücüsünün uçtuğu göletlerde mucize eseri kimse hayatını kaybetmedi.

Özellikle göletlerin bulunduğu Demirkapı Yedigöller bölgesine kadar uzanan 25 kilometrelik yolun dere kenarından geçmesi nedeniyle çok acil bariyer veya korkuluk yapılmasını isteyen yöre halkı,“Göletlerin etrafında yolun dar ve bariyer olmaması sürücüler için büyük tehlike arz ediyor. Bunun için ölümlü bir kaza olmadan bu yol güzergâhı boyunca Trabzon Büyükşehir Belediyesinden acilen önlem almasını istiyoruz. Neredeyse her gün göletlere araç uçuyor. Burada ölümcül bir kaza olmasından sonra mı önlem alınacak? Kim duyacak bizim sesimizi? Yazık günah değil mi bu insanlara? İsyan mı etmemiz lazım? Bizim en çok istediğimiz arabaların uçmaması için yol kenarına bariyer yaptırmaktır.” şeklinde konuştu.

Günebakış - Aydın GELLECİ

 

Trabzon Çaykara Uzungöl Yedigöller
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg