Trabzonspor'da facianın boyutları büyüyor: 4-0

Trabzonspor, Karabük deplasmanında tel tel döküldü.

Trabzonspor'da facianın boyutları büyüyor: 4-0
Trabzonspor'da facianın boyutları büyüyor: 4-0 Admin
Advert

Trabzonspor, maçın ilk devresinde ligin başından beri hücumda sergilediği organizasyon bozukluğunu yine göstermekle beraber, oyuncularının gayretleriyle rakip ceza sahasına yaklaşmaya iki pozisyonda muvaffak oldu.

İlk devrenin 26. dakikasında sağ köşeden rakip ceza sahasına giren Mehmet Ekici'nin vuruşunda top uzak direğin dibinden auta gitti. 

28. dakikada ise Suk sol kanattan ceza sahasına girdi ve Hakan Aslantaş'tan sıyrılıp kaleci ile karşı karşıya kaldı. Suk'un vuruşunu kaleci Ahmet Şahin çıkardı ve penaltı noktasına doğru açılan topa Okay Yokuşlu'nun yaptığı vuruş kalenin sağından az farkla dışarıya çıktı.

İkinci yarıda ise ev sahibi takım devrenin başlarında 52. dakikada Trabzonspor'un eski futbolcusu Yatabare'yle golü buldu. Traore'den aldığı pası Mustafa Yumlu'dan kurtaran Yatabare ceza sahasına girip topu Onur'un solundan ağlarla buluşturdu: 1-0

Yatabare, Karabükspor'un 2. golünü de hazırlayan isim oldu. 62. dakikada Trabzonspor ceza sahasının sağ çaprazında, Durica'yı geçip şutunu çekti. Sol çapraza doğru açılan topu Latovlevici ağlara gönderdi: 2-0

Karabükspor'un 3. golünü ise beklenen isim kaydetti. Traore, Poko'nun sol kanattan yaptığı ortayı Trabzonspor ağlarına gönderi: 3-0

Ev sahibi takımın son golününde Armin Zec imzası vardı. Sonradan oyuna giren Zec'in şutuna Onur müdahele etti ama Zeki Yavru'ya çarpan top ağlara gitti: 4-0

Bu sonuçla Karabükspor 9 puana yükselirken, Trabzonspor 6 puanda kaldı.

Trabzonspor'lu futbolcuların bu maçta da orta sahada arkadaşlarından pas alma konusunda gösterdikleri sorumsuzluk, çekingenlik hatta korkaklık gözlerden kaçmadı. Topu ayağına alan Trabzonsporlu defans oyuncularının verdiği uzun paslar, gol pozisyonu üretmedi. Pas almaya yanaşan olmayınca Mehmet Ekici, Okay gibi futbolcular, prese maruz kalmaktan ve topu kaptırmaktan kurtulamadı.

Trabzonsporlu futbolcular, çoğu taç atışında dahi topu oyuna sağlıklı bir şekilde sokma becerisini gösteremedi. Atışları kullanan Zeki Yavru ve Mustafa Akbaş, boşta oyuncu görmekte zorlanınca topu markaj altındaki arkadaşlarına atmak zorunda kaldı.

Bordo Mavili takımın, ligin 6. haftası olmasına ve Temmuz ayından beri yurtdışı ve yurtdışı kamplarında çalışmalarını devam ettirmesine rağmen henüz gelecek adına ümit verecek bir oyunu, maçın bir bölümünde dahi ortaya koyamaması taraftarları giderek endişeye sevk etmeye başladı. Takımlarını desteklemek için Karabük Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'na gelen 500 civarındaki taraftar da maç devam ederken futbolculara tepki gösterdi.

Trabzonspor Karabükspor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg