Şişli'de Cemil Candaş gecesi

18 Temmuz'da öldürülen Şişli Belediye Başkan yardımcısı Trabzon Beşikdüzlü Cemil Candaş'ın adı Şişli Kent Kültür Merkezi'ne verildi. Yüksek bir katılımla düzenlenen gece duygu seline sahne oldu.

Şişli'de Cemil Candaş gecesi
Şişli'de Cemil Candaş gecesi Admin
Advert
Haberin galerisi için tıklayın!

18 Temmuz 2016 tarihinde makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şişli Belediye Başkan yardımcısı Cemil Candaş anısına Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede, Candaş’ın adı kültür merkezine verildi. Etkinliğin düzenlendiği mekanın adı Cemil Candaş Kültür Merkezi olarak değiştirildi.

Cemil Candaş’ın doğum gününde düzenlenen organizasyona katılım son derece yüksek olurken bazı davetlilerin ayakta kaldığı gözlendi. Duygu dolu gecede, başta Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Cemil Candaş’ın kızı Ezgi olmak üzere konuşmacılar sözlerini tamamlamakta zorluk çekti, salonda birçok kişi gözyaşlarını tutamadı.

Makamında katledilen başkan yardımcısının Beşikdüzü’nde başlayan hayatını anlatan slayt gösterisinin ardından konuşmalara geçildi ve ilk sözü Hayri İnönü aldı. İnönü, Cemil Candaş’ın hem çok iyi bir dost hem de çok iyi bir çalışma arkadaşı olduğunu söyleyerek kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. “Cemil, çarpık sistemin kurbanı olmuştur” diyen Şişli Belediye Başkanı, cinayetin sorumluları hakkında gereken girişimlerin yapılmakta olduğunu da sözlerine ekledi.

Candaş’ın kızı Ezgi’nin güçlükle yaptığı konuşmasında salon gözyaşlarına boğuldu. Ne kadar mükemmel bir aile babası olduğunu örnekleriyle anlatan Ezgi Candaş, konuşmasının devamında farazi bir mektupla kendi hayatıyla ilgili verdiği örneklerden yola çıkarak babasının yine aynı şekilde çok iyi bir dede olacağından emin olduğunu da duygusal ifadeler eşliğinde anlattı.

Cemil Candaş’ın çalışma ve dava arkadaşı, hemşehrisi, Karadeniz Konfederasyonu eski başkanı Tahsin Usta da mikrofona davet edildi. Tahsin Usta, “Cemil Candaş’la 15 yıl STK’larda birlikte çalıştık. Bu süre zarfında kendisinden çok şey öğrendik” dedi daha sonra başta Çernobil faciasının ülkemizdeki olumsuz etkileri ve Karadeniz Sahil Yolu’nun bölgeye vereceği muhtemel zararlara karşı çalışmalar yürüttüklerini, Candaş’ın olaylara mühendis gözüyle yaklaştığını ve sadece harita mühendisi değil aynı zamanda başarılı bir toplum mühendisi olarak tanımlanabileceğini söyledi.

Gece, Cemil Candaş’ın eski dostu olan Trabzon-Beşikdüzlü Halk Müziği Sanatçısı İbrahim Can’ın dostu için söylediği türkülerle sona erdi.

Karadeniz Manşet

Cemil Candaş Hayri İnönü Şişli Kent Kültür Merkezi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi İbrahim Can Tahsin Usta Beşikdüzü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg