Koray Aydın: Türkmen Bölgesi oluşturulsun

MHP Genel Başkan Adayı ve Eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Musul operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Koray Aydın: Türkmen Bölgesi oluşturulsun
Koray Aydın: Türkmen Bölgesi oluşturulsun Admin
Advert

Musul'daki operasyonu değerlendiren Aydın, dış politikada bir zafiyet olduğunu belirterek Türkmen soydaşlarımız için geç kalınmasına rağmen hâlâ vakit olduğunu kaydetti. Aydın "Hâlâ vakit var. Türkmen soydaşlarımızın güvenliği için siyasî ve askerî her adım atılmalıdır." dedi.

Elimiz Armut Toplamayacaktı

Gereksiz rejim tartışmaları gündemde yer alırken Musul'da yaşanan dış politika zafiyetinin üstünün örtüldüğünü vurgulayan Aydın, “Çok söz söylemeye gerek yok. ‘Operasyonda olacağız.’ demekle ‘Jetlerimiz oradaydı.’ demekle bu işler olmaz. Musul için geç kaldık. 350 km sınırımızın olduğunu ifade edip ‘Nasıl girmeyeyim?’ diyorsak, herkes tahkim yaparken elimiz armut toplamayacaktı.” diye konuştu.

Irak’ta Türkmen Bölgesi Oluşturulsun

"Fırat Kalkanı" operasyonun durağanlaşmasında da aynı bu geç adım atma ve tedbirsiz kalma durumunun yattığını savunan Aydın şöyle devam etti: “Musul için geç kalınmıştır ancak Türkmen kardeşlerimizin güvenliğinin sağlanması için hâlâ zaman ve imkân vardır. 2003'te ülkesi işgal edilirken ses çıkaramayan Iraklı yöneticilere de emperyalizme de ilk cevap Irak'ta güvenli bir Türkmen bölgesi olmalı.”

Askerî, Siyasî Her Adım Atılmalıdır

Aydın açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Türkiye, Misak-ı Millî sınırları içindeki bir coğrafyada etkisiz kaldıkça hem sınırlarımız hem soydaşlarımız tehlikede olacaktır. İktidar yeniden şekillenecek Irak'ta, millî çıkarlarımız ve Türkmen soydaşlarımızın güvenliği için siyasî ve askerî her adımı atmalıdır.”

Günebakış - Berkant PARLAK

Koray Aydın Musul Türkmen Irak MHP
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg