Trabzon liderliği koruyamadı

Trabzon, ''İş Yapmak ve ve Yaşamak İçin En İyi Kentler'' araştırmasında 1. sıradaki yerini kaptırdı.

Trabzon liderliği koruyamadı
Trabzon liderliği koruyamadı Admin
Advert

FORBES, "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasının sonuçları yayınladı. Araştırma, 94 başlıktaki veri setine göre hazırlandı.

Oluşan veri seti 4 ana kategoriden oluştu. Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlilik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik kategorileri oldu. Yapılan araştırmada geçen yıl en yaşanılabilir şehir olarak listeye olarak giren Trabzon bu yılki araştırma ile bu araştırma ile 9. Sıraya geriledi. Forbes Türkiye’de en yaşanılabilir şehri Ankara olarak gösterdi.

Geçen yıl Türkiye'nin en yaşanılabilir kenti olan Trabzon, 9'unculuğa geriledi. Bunun temel nedeni veri setinde yapılan genişlemeyle eklenen 6 başlıkta ortalamanın üzerine çıkamaması olarak gösterildi. Ticari becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 7, beşeri sermaye ve yaşanabilirlik yüzde 9, marka becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 7 ve erişilebilirlik yüzde 24 olarak belirlendi. Araştırmanın genelinde Trabzon yüzde 53 olarak dokuzuncu sırada yer aldı.

Giresun ticari becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 35, beşeri sermaye ve yaşanabilirlik yüzde 37 marka becerisi ve üretim yüzde 34, erişebilirlik yüzde 33 olarak belirlendi. Genel sıralamada ise 29’uncu sırada yer aldı. Artvin, Ticari becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 17, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, yüzde 58, Beşeri Sermaye ve yaşanabilirlilik, yüzde 8, Erişilebilirlik yüzde 8 olarak belirlendi. Genel sıralamada yüzde 47 olarak yer aldı. Rize, Ticari becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 18, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, yüzde 38 beşeri sermaye ve yaşanabilirlilik, yüzde 38 Erişilebilirlik yüzde 55 olarak belirlendi. Genel sıralamada 10. sırada yer aldı. Gümüşhane ticari becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 35, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, yüzde 15, Beşeri Sermaye ve yaşanabilirlilik, yüzde 67, Erişilebilirlik yüzde 74 olarak belirlendi. Yüzde 37 olarak yaşanılabilirken 41 sırada yerini aldı.

Bir senelik aranın ardından tekrar "Türkiye'nin en yaşanabilir kenti" listesinde zirvede yerini alan Ankara yüzde 66,13 ile genel hesaplamada İstanbul ile aradaki 13 puanlık farkı da kapattı. İstanbul yüzde 68,9 ile Türkiye'nin en büyük kenti, son 2 yıldır listelerde diğer kentlerin en az 10 puan üzerindeydi. Ancak yaşanabilirlik 10 sıra daha geriledi.

Günebakış - Müyesser ANİK

Trabzon Rize Giresun Artvin En Yaşanabilir Kent FORBES
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg