Giresun çöpten kurtuldu

Giresun'un yıllardır en önemli sorunları arasında yer alan çöp sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırılmaya başlandı.

Giresun çöpten kurtuldu
Giresun çöpten kurtuldu Admin
Advert

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Görele ilçesi Çavuşlu beldesindeki çöpün döküm sahasında incelemelerde bulundu. Aksu, buradaki incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, artık deniz kenarına çöp dökülmesi gibi bir sorunları kalmadığını söyledi. Aksu, "Çöp sorunu artık tarih oldu. Büyük çabalar ve 6.5 yıllık çalışma sonunda Aksu Deresi kenarına çöp dökmekten kurtulduk. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri de tutmuş olduk. Çalışmamız yaklaşık 6,5 yıl önce 2009’un Haziran ayında Katı Atık Birliği’nin kurulmasıyla başladı. Dönemin Valisi Sayın Mustafa Taşkesen ve belediye başkanlarımızla bugünün temelini attık. Çok uzun bir süreç oldu, çok davalar gördük, çok tepkiler aldık. Bu gün verdiğimiz sözü tutmanın, başarmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Burada Giresun Belediyesi'nin büyük emeği vardır. Her ne kadar zaman zaman değişik açılışlar yapılsa da belediyemiz davet edilmese de Giresun Belediyesi bu işin lokomotifini olmuştur. Giresun Belediyesi geçen süreçte yer bulma noktasından, ekonomisinden birçok konuda katkı vermiştir. Bu çabayı kimse yok sayamaz.” dedi.

Çavuşlu’daki katı atık tesisinin yapım maliyetinin yaklaşık 13 milyon lira olduğunu ifade eden Başkan Aksu, “Bu tesisin yapımında harcanan paranın yarısından çoğu Giresun Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Bunun için ben Giresun halkına teşekkür ediyorum. Yıllardır derelere, denizlere dökülen çöp artık bugünden itibaren tesislerde işlenerek hem ulusal ekonomiye katkı sağlayacak hem de çevre kirletilmeyecektir. Derelere, denize artık çöp dökülmeyecek. Giresun'un 50-60 yıllık çöp sorunu çözüldü.” şeklinde konuştu.

Başkan Aksu, çöp taşıma masraflarının bir bölümünün vatandaşlara yansıtılacağını, bu konuda belediye olarak en asgari tarifeyi uygulayacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 103 bin olan kent nüfusunu 110 bine taşımayı hedeflediklerini söyledi. Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2014 yılında ikametgâh kayıtlarına göre Giresun'un nüfusunun 103 bin olarak belirlendiğini ifade etti. Kentin gerçek nüfusunun 110 binin üzerinde olduğunu vurgulayan Aksu, ikametgâhları başka yerlerde bulunanların oturum kayıtlarını Giresun'a almalarını beklediklerini kaydetti. Giresun'un 2015 nüfusunu 110 bine çıkartmayı hedeflediklerini aktaran Aksu, şöyle konuştu: "Buna karşın Giresun Merkez göç almaktadır. Üniversite öğrencilerimiz, iş nedeniyle veya başka sebeplerle yerleşen vatandaşlarımızın ikametgâhlarını taşımaları gerçek nüfusu ortaya çıkaracaktır. Giresun’un gerçek nüfusunun 110 binin üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Merkezin nüfusu 2014 yılında 103 bin olarak belirlenmiştir. Belediye hizmetlerinden kentte bulunan herkes yararlanırken, alınan devlet katkısı gerçek nüfusa göre değil, resmi verilere göre hesaplanmaktadır. Bunun için bu kentte yaşayan herkesin ikametgâhlarını taşımalarını bekliyoruz."

Kaynak: günebakış

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg