Kanuni Bulvarı için beklenen karar çıktı

Ulaştırma Bakanı Arslan, ikmal ihalesi için gerekli onayın alındığını Afyon’da Köseoğlu ve Cora'ya müjdeledi.

Kanuni Bulvarı için beklenen karar çıktı
Kanuni Bulvarı için beklenen karar çıktı Admin
Advert

Trabzon'un en önemli ulaşım projelerinden biri olan ve ödenek sıkıntısı yüzünden çalışmaları duran Kanuni Bulvarı’nda sorun çözüldü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yolun devamı için gerekli olan ödenek tavan artırımı için gerekli onayın verildiğini açıkladı. Afyon’da kampta bulunan AK Parti Trabzon milletvekillerine müjdeyi veren Bakan Arslan, ikmal ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını duyurdu. Konuyla ilgili müjdeyi sosyal medya hesaplarından duyuran AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu ile Milletvekili Av. Salih Cora, Bakan Arslan’a teşekkür etti.

Afyon kampından Trabzon'a müjde

Milletvekili Köseoğlu, “Sıkı takip sonuç verdi. Sayın Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan dün akşam, ‘Trabzon'a müjdeyi verebilirsiniz’ dedi. Geçtiğimiz hafta bizzat sayın bakanımızla yerinde yaptığımız incelemeler ve şehrin ulaşım ihtiyaçları noktasındaki istişarelerimizle Kanuni Bulvarının kalan son kısmı için tavan artırımı yapılmasına ilişkin talep Yüksek Planlama Kurulunda dün akşam onaylandığından kalan kısmın tamamlanması için bütçe aktarımı yapılmış oldu. Bu konuda desteğini esirgemeyen kıymetli Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Sayın Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan'a, Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan'a, Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya ve ekip ruhu ile ısrarlı takipte bulunduğumuz milletvekili arkadaşlarımız Sayın Muhammet Balta'ya, Adnan Günnar'a, Salih Cora'ya teşekkür ederim. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

YPK’nın kararı onaylandı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Cora, “Kanuni Bulvarı, şehrimiz için en önemli ulaşım projelerinden birisidir. Bu proje yaklaşık 24 km uzunluğunda olup gidiş geliş üç şeritli ve içerisinde 6,5x2 km çift tüplü tünelle birlikte Akçaabat - Yıldızlı'dan başlayan şehrin güneyini takip edip devam eden Maçka yoluna bağlanan şehir içi transit bir yoldur. Akyazı bağlantı yolu ile beraber 6 km’lik kısmı tamamlanmak üzeredir. Tünel inşaatlarının sonuna gelindi. Şimdiye kadar kamulaştırma ödenekleri ile birlikte 1,5 katrilyon (milyar) ödenek harcandı. Yolun devamı için tavan artırımı yapılması gerekiyordu. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatı, Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beyin takibi, Sayın Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Sayın Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan beyin katkısı ve milletvekilleri olarak ısrarımız neticesinde beklenen proje ilgili tavan artırımına ilişkin yüksek planlama kurulunun kararı onaylandı” dedi.

İkmal ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak

Kanuni Bulvarı’nın kalan kısmının tamamlanması için ihtiyaç duyulan yaklaşık 1 katrilyon lirayı bulacak olan ikmal ihalesinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ifade eden Cora, “Önümüzdeki günlerde ikmal ihalesi yapılacak olan Kanuni Bulvarının geri kalan kısmının yapımı da bu parayla tamamlanabilecektir. Hayırlı uğurlu olsun. Sayın Başbakanımıza ve bakanlarımıza ve emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ederim” dedi.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Kanuni Bulvarı Ne zaman bitecek Ödenek Ulaştırma Bakanlığı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg