Muharrem Usta: 2010-2011'den sonra ilk defa...

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Galatasaray galibiyetinin ardından bordo-mavililerin geldiği son durumu değerlendirdi.

Muharrem Usta: 2010-2011'den sonra ilk defa...
Muharrem Usta: 2010-2011'den sonra ilk defa... Admin
Advert

Trabzonspor’da Başkanı Muharrem Usta, Galatasaray zaferinin ardından Günebakış gazetesi spor müdürü  Rahman Turan’a konuştu...

Göreve geldikleri tarihten itibaren hem saha içinde hem de saha dışında bir çok olumsuzluk yaşayan ancak Bordo-Mavili takımı yeniden ayağa kaldırmak için kararlı bir şekilde yoluna devam eden Usta, “Bu bir süreç ve ayağa kalkmak öyle kolay olmayacak. Ama önümüzde belli bir yol var. Herkes görecek ki zaman ilerledikçe, işler saha içinde de saha dışında da rayına oturacak. Genç ve yeni bir takım kuruldu. Takım olma bilincini yakalayıp, yaşadığımız kırılganlıklardan kurtulup, özgüvenimiz yerine geldiğinde her şey farklı olacak. Böyle bir süreçte de camianın olaya sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.

Trabzonspor’un geleceğinin aydınlık olduğunun altını çizen Usta, “Trabzonspor’un geleceğini görüyorum, gördüğüm için de hiçbir karamsarlığım yok. Sadece bunun bir süreç olduğunu biliyorum. Süreç içerisinde iyiye gitmeniz, daha iyi olmanız için daha kötüden iyiye doğru gitmeniz gerekiyor. Yani bugün Galatasaray maçı sonrası her taraf süt liman. İki gün önce de başka bir hava vardı. Bunlar da normal. Ama ne bugünkü süt liman ortam beni pozitif olarak etkiliyor, ne de dünkü kötü hava kötü etkiliyor” diye konuştu.

Usta, bir başkan ve yönetimi için iyi günde havaya gitmek, kötü günde karaları bağlamak gibi bir durumun olamayacağını da belirtirken, “Benim böyle bir yapım da yok. Zaten hayat tecrübem bana çok şey öğretti. Yani siz olmanız gereken yeri iyi bilirseniz, nereye gittiğinizi iyi bilirseniz bunlardan etkilenmezsiniz. Ama tabi ki olan biteni analiz edeceksiniz. Fakat işin kritik noktası da şudur; önce elinizdeki malzemeden en iyi yemeği yapmayı bileceksiniz. Bir aşçının çok güzel yemek pişirmesi de zamanla olur. Elindeki malzemeden iyi bir yemek ortaya çıkarmak istiyorsanız bu zaman meselesi, biz şu an o süreci yaşıyoruz” dedi.

Usta, teknik ekibin ve futbolcuların çok iyi niyetli çalıştığını söylerken, “Çünkü nasıl çalıştıklarını birebir biliyorum. Biz müthiş oyuncu yerine karakterli oyuncunun peşindeyiz. Bizim oyuncularımız karakterli olsun bu işi çeviririz. Şu anda Trabzonspor tarihinin en karakterli oyuncularının olduğu dönemlerden birisini yaşıyor. Onur ile konuştuğumda, “Başkanım 2010-11’de böyle karakterli topluluk ile hava yakaladık” dedi. Yani 2010-11’den sonra ilk defa bu sene böyle bir toplulukla iç içeyiz. Ama 2010-11 için 2008’den beri gelen bir takımın üstünü konuşuyoruz. Yani önünde en az 3 yıl var. Trabzonspor yeniden böyle bir düzeneğe geldi” dedi.

Sonuna kadar Ersun Hoca’nın arkasındayız

Trabzonspor’da ‘O hoca gitsin, bu hoca gitsin’ döneminin kapandığını vurgulayan Usta, "Galatasaray’ı kaybetmiş olsak ve ardından Rize’ye ve Beşiktaş’a kaybetmiş olsak yine Ersun Hoca ile birlikte yolumuza devam edecektik. Ligin 18. sırasında bile olsak Ersun hoca ile birlikteyiz. Bu konu kapandı artık. Bunu artık kimse gündeme getirmesin. Çünkü bu tuzağa Trabzonspor’u bir daha düşüremeyiz. Bunu bazen iyi niyetten bazen de kötü niyetten yapıyorlar. Trabzonspor bu tuzağa son on üç yılda on defa düşmüş. Artık yeter, bitti. Bu devir kapanmıştır. Sonuna kadar Ersun Hoca’nın arkasındayız.” dedi.

O günler gelecek

Başkan Muharrem Usta “Yeni stadın açılmasıyla başka bir havaya bürüneceğiz. Yani Trabzonspor’un geleceği ile ilgili hiç kimse endişe etmesin. Ben o geleceği gördüğümden dolayı olumlu ya da olumsuz etkilenmiyorum. Yani sadece sevindiğim şey taraftarımızın mutluluğu. Keşke taraftarımız çoğu zaman mutlu olabilse. Ama o günler de gelecek. Galatasaray zaferinin ardından bugün taraftarın eğlenme, sevinme zamanı. Ama benim için değil. Ben ne kötü olduğumuzda karalar bağlıyorum ne de iyi olduğumuzda başım göğe değiyor.” şeklinde konuştu.

Antalya maçında Akyazı’dayız

Akyazı Stadı'nın biteceği tarihin de netleştiğini söyleyen Usta “Akyazı’da gerçekten çok güzel bir eser ortaya çıkıyor. Direkler çözülmeye başlandı stat daha iyi ortaya çıkıyor. Zeminin çimi hazır. 28 Ekim’de Trabzon’a geliyor ve aynı gün serilmeye başlanacak. Yani kasım ayının ilk haftasının sonuna kadar çim bitmiş olacak. Bittiğinde stat oynanacak duruma gelecek. Muhtemelen çok büyük aksilik olmazsa Antalya maçını orada oynayacağız. Hibrit bitmiş ya da tam bitmemiş olabilir. O oynamanıza engel bir durum değil.”

Günebakış

 

Trabzonspor Muharrem Usta Ersun Yanal
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg