Açıklama yapmayın, müdahale edin

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Giresun İl Başkanı Av. Müjdat Öz, fındık üzerinde oynanan oyunlara artık vatandaşın sabrının kalmadığını belirterek Giresun milletvekillerini ve iktidar temsilcilerini göreve davet etti.

Açıklama yapmayın, müdahale edin
Açıklama yapmayın, müdahale edin Admin
Advert

İl Başkanı Müjdat Öz, açıklamasında eylül ayından bu yana fındıkta belirsiz bir fiyat politikası uygulandığını, üreticinin bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu, beklentilerin geçmiş yıllar gibi yine boşa çıktığını ifade ederek “Üreticimiz yarın fındık hakkında kim ne açıklama yapacak, fiyatları nasıl etkileyecek korkusu içerisindedir. Birileri bu şehrin en önemli ekonomik gelirinin fındık olduğunu unutuyor, Giresun halkı ve üreticiler olarak bu duruma asla müsaade etmemeliyiz.” dedi.

İtalya’nın fındık hakkında aflatoksin bahanesi ile oyun oynadığını, bu duruma Giresun milletvekillerinin ve iktidar temsilcilerinin müdahale etmesi yerine sadece basın açıklamaları ile durumu geçiştirdiğini belirten Av. Müjdat Öz, “Yurt dışından yapılan aslı astarı olmayan bir açıklama fındık fiyatları üzerinde önemli bir etki oluşturuyor ve fiyat istikrarını bozuyorsa burada çok önemli bir sorun vardır. Kimse üreticimizin ve halkımızın alın teri üzerinden fantezi yapmamalıdır. Bu duruma Milliyetçi Hareket Partisi olarak asla müsaade etmeyeceğiz. Yaşanan her olumsuzlukta birileri çıkıp sadece bahane üretiyor, biz artık bahane değil icraat bekliyoruz. Kimse seçimlerde bu halka ve üreticiye verdiği sözleri unutmasın.” şeklinde konuştu.

Giresun ve bölge ekonomisinin en büyük gelir kaynağı fındığın artık pazara inmediği, bu durumun ise şehir ekonomisini direk etkilediğini ifade eden Başkan Öz, “Üreticimiz mağdur, esnafımız mağdur,şehirde ekonomi durma aşamasına geldi, artık birileri görevlerini hatırlasın.” ifadelerine yer verdi. Fındık borsasının Almanya’dan bir an önce Türkiye’ye gelmesini de öneren İl Başkanı Müjdat Öz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Dünyada fındık üretiminin yüzde 75’i Türkiye’de ancak borsa Almanya’da. Ürün bizde ama ipi başkalarının elinde. Bu duruma derhal bir çözüm bulunmalı. Giresun milletvekillerini ve iktidar temsilcilerini göreve çağırıyorum.”

Günebakış Berkant PARLAK

MHP Giresun İl Başkanı Av. Müjdat Öz Fındık
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg